Koningsdrama

Gisteren zijn René en ik naar de première van ‘Siroe, Re di Persia’ geweest. Dat was wel even spannend, want het was voor het eerst dat deze barokopera in Nederland opgevoerd werd. Natuurlijk was er de geruststelling dat het een uitvoering van Nederlandse Reisopera was en die hebben wij nog geen echte uitglijders zien maken.

Maar het was voor ons, en alle andere bezoekers, een eerste kennismaking met dit kunststukje. In het begin was het even wennen. Niet alleen werden mannenrollen door vrouwen gezongen, in het stuk wisselden de personages ook regelmatig van rol om vriend en vijand te bedriegen, dan wel te helpen.

Als je dan  eenmaal in het stuk zit, is het echt genieten: geweldige stemmen, prachtig decor, ballet, muziek, alles klopt. Op de FB-pagina van de Nederlandse Reisopera is veel te vinden over deze voorstelling, compleet met filmpjes van de repetities, heel leuk om alvast in de stemming te komen als je al kaartjes hebt voor deze voorstelling, of om, net als ik, lekker na te genieten.

Ik vond het een heel aangename kennismaking met deze opera uit de late barok, fijn dat Nicolas Mansfield het aandurfde om dit stuk op het programma te zetten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s