Drie generaties

Morgen moet Kleinzoon op voor zijn allereerste judo-examen, voor zijn gele slip. Op zich is dat natuurlijk niets speciaals, er zijn zoveel kinderen die judo-examen doen, dat zal ik morgen op de club wel weer zien. Allemaal gespannen koppies, die niets liever willen dan laten zien wat ze kunnen en dan daarna de felbegeerde nieuwe band, of in dit geval, de nieuwe slip in ontvangst nemen.
Zo’n slip is een soort tussenstand, dit om de kinderen gemotiveerd te houden om door te blijven trainen, want voor je weer toe bent aan de volgende judoband, moet je toch al weer heel wat technieken erbij geleerd hebben.

Voor zijn mama, onze oudste, zal het ook wel heel speciaal zijn. Ook zij heeft een tijdje judo-les gehad, net zoals onze twee andere kinderen. Onze oudste vond er niet zo bar veel aan, hoewel ze nog wel ergens een bekertje heeft staan van toen ze derde is geworden bij wedstrijden. Wij zwijgen verder trouwens over het aantal deelnemers destijds in haar leeftijds- of gewichtsklasse 🙂

Voor opa (Hua) is het helemaal bijzonder, want hij staat nog steeds op de judomat. Vanavond ook weer, zoals iedere vrijdag, geeft hij twee trainingen. Ook hij is begonnen als zesjarig kereltje, daar zijn nog heel aandoenlijke foto’s van.

Van onze kinderen is alleen MeiMei nog actief op de judomat, vast van plan om haar zwarte band te halen en dit keer niet in de aanloop daarnaartoe iets te breken, zoals de vorige keer haar vinger.

In ieder geval ga ik foto’s (proberen te) maken, dan heb ik plaatjes van opa, kinderen en kleinkind op de judomat en dat is toch geweldig?

Advertenties

3 gedachtes over “Drie generaties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s