Logistiek

Tijdens de Olympische Spelen heb je als toeschouwer te maken met verschillende verkeersstromen, zo heb je de wegen van en naar de Venues (de plaatsen waar de sporten gehouden worden) en de verkeersstromen daar binnen.

Bij deze spelen valt het op hoe goed de Engelsen dat allemaal geregeld hebben, we horen wel op zo’n beetje ieder station de stem van de burgemeester van London die ons waarschuwt dat we onze reizen goed moeten plannen om op tijd overal aanwezig te kunnen zijn, maar wij hebben nog geen echte problemen gehad. Ook bij aankomst met de metro in de buurt van het EXCELL-complex word je vrolijk welkom geheten door de vrijwilligers en op zo’n beetje elke hoek en bij ieder oversteekpunt staan ze klaar om je met grote wijsvingers op het juiste pad te houden. Wij hebben al twee keer een gesprekje gevoerd met de Londenaar die het tweede voetgangersoversteeklicht bedient op weg naar het stadion, van ons zul je alleen goede berichten horen over het transport in de stad, alles is echt goed geregeld.

In het Excell-complex is zoveel ruimte dat er in vier hallen tegelijkertijd een sport wordt beoefend en het lijkt mij een hele klus om al die toeschouwersstromen in goede banen te leiden, maar het gaat heel ordelijk en er is voldoende ruimte voor iedereen, net zo als er ook voor iedereen te eten en te drinken is en ook dat gaat heel netjes in de bekende Engelse rijen. Er is voldoende variatie in het aanbod, van vegetarisch t/m halal en van gepofte aardappels tot dimsum.

Eigenlijk heb ik nog veel meer te bloggen over vandaag, bijvoorbeeld over het Holland Heineken Huis en over vreemde beslissingen van scheidsrechters, maar dat komt allemaal nog wel. Nu eerst lekker slapen en dan morgen Dex Elmont aanmoedigen 🙂 Het wordt tijd voor een judomedaille.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s