Veelzijdigheidsprijs

Hoera voor mij!

Dankzij Linda van de ontzettend lekker leesbare “expat-blog” ben ik winnaar van de versatility-award, waarvoor natuurlijk mijn dank. Het is altijd fijn om te weten dat je inspanningen beloond worden 🙂

Het leuke van deze award is wel dat ik op mijn beurt blogs in het zonnetje mag zetten en dan met name blogs die zich niet beperken tot één onderwerp en daarna moet ik nog een aantal ‘funfacts’ over mezelf toevoegen. Een heerlijk veelzijdige prijs dus!

Mijn awards gaan naar de volgende blogs en ik wil met het nomineren mijn waardering uitspreken voor o.a. de leesbaarheid en de veelzijdigheid van de onderwerpen, zelfs de boekenblogs gaan zelf over meer dan boeken alleen, als je tenminste door de regels door kunt lezen.

  • http://janienbenaets.wordpress.com/  Een heerlijke blog van een vakvrouw pur sang, een onderwijs- en talenmens waar ik alleen maar met bewondering naar kan kijken!
  • http://leeswammes.wordpress.com/ Een Engelstalige blog met een Nederlands zusje http://boekblogger.wordpress.com/ Judith blogt niet alleen over boeken, maar ook komen er af en toe heerlijke recepten voorbij. Bovendien heeft ze initiatieven als de Literaire Bloghop, kortom, zeer de moeite waard.
  • http://speedingblackrain.wordpress.com/ Margje blogt over haar leven, haar studie en haar hobby’s. Bewonderenswaardig omdat ze de tegenslagen (zoals de brand onlangs) net zo goed onder woorden weet te brengen als de positieve dingen des levens. Bovendien maakt ze erg mooie foto’s.
  • http://carolinareti.wordpress.com/ In haar header staat het al, Carolina blogt over boeken, cultuur, schoonheid. Ook geeft ze de reislustigen tips over boekenwinkels die zij bezocht heeft en daar zitten juweeltjes tussen!
  • http://santenkraam.wordpress.com/ Omdat hier met heel veel liefde over het leven wordt geblogd, ik geniet altijd van de posts, vandaar deze waardingstrofee.

Eigenlijk zou ik 15 ‘veelzijdige’ blogs moeten nomineren, maar de andere blogs die ik volg zijn toch meer ‘gespecialiseerde’ blogs, ook geweldig, maar niet veelzijdig genoeg, zoals:

http://xyofeinstein.wordpress.com/ Een blog door onderwijsmensen in hart en nieren, je leert meer in het onderwijs. Ik vind dit echt een aanrader voor iedereen die het onderwijs serieus neemt.

http://lilyscupcakes.wordpress.com/ Omdat ik een cupcake-tic heb en hun ontwerpen heel leuk vind. Ik heb bewondering voor de manier waarop Lily de cupcake ‘rendabel’ heeft gemaakt, typisch gevalletje van lef hebben.

En zo zijn er nog wel een wel een paar, maar het internetsurfen probeer ik te beperken, want ik brei, schrijf en blog liever!

En dan nu de funfacts:

1. Tijdens mijn eerste rijles was het zicht minder dan 50 meter. De instructeur vroeg me of ik het wel aandurfde en ik antwoordde: “Ja, het is mijn auto niet.” Dat vond hij ontzettend grappig en ik heb 17 lessen gehad en  ben ik één keer geslaagd.

2. Omdat ik zo vreselijk dicht bij de grens woon is het eerste ‘vreemde’ land dat ik ooit bezocht Duitsland, het laatste land was, heel toevallig ook Duitsland en mijn meest exotische reis was naar China in 2008. Verder ben ik helemaal weg van Engeland en ik ben daarom ook heel erg blij dat onze zomervakantie daar weer naar toe gaat.

3. Ik ben niet echt een buitenmens, ik hou er heel erg van om lekker thuis een beetje aan te klungelen, beetje breien, beetje koken. Maar ik hou wel van wandelen! In de zomer vind ik het buiten ook wel prima, maar ik ben meestal wel de eerste die weer naar binnen gaat.

4.  Mijn favoriete kleur is blauw, op de voet gevolgd door ‘juwelen’-kleuren, ik hou van sprekende kleuren.

5.  Ik heb Willem Wilmink een paar keer gesproken, een geweldige dichter/schrijver. Tijdens die ontmoetingen nam hij ook echt de tijd om even met zijn ‘fans’ te praten en toonde ook interesse. Het was meer dan boekje signeren en hup door naar de volgende.

6. Ik houd van koken en bakken, net zoals de rest van mijn gezin, hierdoor zijn feestjes en dergelijke ook meestal gezellige bijeenkomsten met de meest heerlijke hapjes en drankjes

7. Ik heb een boek Novemberblues geschreven dat ik in eigen beheer uitgeef.

Kijk gerust eens bij de blogs hierboven en geniet van wat zij allemaal te melden hebben, voorlopig geniet ik even van mijn Veelzijdigheidsprijs 🙂

Advertenties

4 gedachtes over “Veelzijdigheidsprijs

  1. Wow! Wat ben ik laat om je 1) hartelijk te feliciteren met je VBA!!, en 2) allerhartelijkst te bedanken voor de VBA die je me toegekend hebt! Bloosbloos – onder zoveel lof …, ik smelt (met het laatste restje ijs).

    Nu, als jij die VBA niet verdient: ik heb nog niet anders dan genoten van elke post alhier. Of het dagboek van je leven, of je thema’s als bloggen, breien, familie, lesgeven, bakken, natuur, taal, schoonheid, reizen, boeken, emoties, levens- en leeslust, sport, smaak, of je delen van eigen scheppend werk: dichtkunst, breikunst, beeldhouwkunst, vertelkunst (zelfs de schepping van een thriller!), fotografie, ontwerpen, kook- en bakkunst, tuinarchitectuur (je schrijft dat je geen buitenmens bent – dat kan ik moeilijk geloven – zie je liefde voor de bloemen in je tuin, bijvoorbeeld, of je wandelliefde?), … , … Nu, ik streef hier geen volledigheid na, ik geef spontaan wat me te binnen valt bij Breieninpeking: altijd bruisend veelzijdig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s