Familie-uitje

WK 2011 in Stade de Bercy

Hier in Parijs geniet het Judo-gedeelte van de familie van de WK. We zitten de poules te bekijken, moedigen onze favorieten aan en proberen uitslagen te voorspellen. Tijdens de pauze lopen we door het WK-dorp en bekijken de aanbieden en eten of drinken iets, daarna zoeken we onze plaatsen op de tribune weer op en dat gaat al jaren prima. Niet alleen bij WK’s maar ook bij de Olympische Spelen gaat dat goed.

dichtij de mat

 

 

Vandaag was de eerste dag en tot ons grote geluk hadden we plaatsen dicht bij de mat en we kunnen alles goed zien en horen, we hebben alles uit de eerste hand, dat is toch leuker dan alles te volgen op de grote beeldschermen die er ook hangen.

We hebben onze Nederlanders er al in de voorronde uit zien vliegen, maar gelukkig bleef er genoeg mooi ander judo over om van te genieten. Helaas zat er voor ons en naast ons een complete familie met vader, moeder, ooms, tantes en vooral met kinderen. Natuurlijk zijn kinderen heel leuk en van mij mogen ze allemaal op judoles, maar een hele dag judo kijken? Doe maar niet, ze kijken toch niet en ze willen allemaal andere dingen zodat je weer van je plaats af moet. Bovendien gaan ze staan zodat ze het uitzicht van andere toeschouwers belemmeren zodat die zich moeten behelpen met die grote schermen.

Beroepshalve corrigeer ik wel vaker kinderen, maar dat zijn meestal oudere kinderen. Vandaag heb ik een meisje van amper zes gevraagd of ze alsjeblieft wilde blijven zitten, want mama, oma, papa en de rest deden dat niet. Even later corrigeerden mijn buren haar broertje. Zo’n uitgebreide familie kan vast wel oppas regelen, lijkt mij.

Even uitpuffen na een dagje judo

Ons familie-uitje eindigde bij de pizzaria, we vinden alledrie de Franse pizza’s veel lekkerder dan de Nederlandse.

Morgen is er maar een Nederlandse deelnemer, maar Dex Elmond is een kanshebber, hopelijk maakt hij het waar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s