Zaterdag?

Zaterdag? Dan moet het Wiesbaden zijn!

Na ons wandelproject langs de Rijn bij Ruedesheim ging de vakantie verder bij oude vrienden van Hua. De eerste stop was bij Regine die met haar gezin in een voorstadje tussen Wiesbaden en Frankfurt woont. Na ons laatste ontbijt bij de Groene Krans zijn we eerst nog even gestopt bij een “sektkeller”  om nog een vloeibaar souveniertje mee te nemen en daarna was het vlug de snelweg op richting Regine.

De reis nam nog geen uurtje in beslag en na de hartelijke begroetingen en het middagmaal zijn we met z’n viertjes naar Wiesbaden geweest, een leuk stadje met aantrekkelijke winkels, misschien waren de winkels wel zo aantrekkelijk omdat ik al in geen week een ‘ echte’  winkel had gezien, maar alleen van die zaken die er op uit zijn om met zo goedkoop mogelijke prullaria zo veel mogelijk geld te verdienen?

We zijn o.a. bij Vom Fass geweest, een winkeltje waar je alles rechtstreeks uit het vat kon kopen, van verrukkelijke drankjes tot olie en azijn, een aanradertje als je er eens in de buurt komt! Maar er waren ook zeepwinkeltjes (met Bade-Schokolade) en een breiwinkel (helaas dicht). Een hoogtepunt die middag was een cappuccino met een stuk taart bij de oudste tearoom in Wiesbaden, de inrichting was precies zoals je je dat voorstelt in het Duitsland aan het begin van de vorige eeuw, of zoals dat ooit bezongen werd in de Tearoom Tango door Wim Sonneveld.

sfeervol
authentiek?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals in veel Duitse huizen het geval is, in ieder geval bij de gezinnen die wij kennen, had ook dit huis een gezellig party-keller en Regine had voor ’s avonds een stel uitgenodigd dat we al eens eerder bij een feestje hadden ontmoet en onder het genot van een hapje en een drankje hebben we gezellig gepraat over van alles en nog wat en daarna was het proberen te slapen op een logeerbed, dat ging gelukkig goed 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s