über den Reben schweben

Li klein ging ganz allein ins grosse Walt hinein

Een dag tussen hemel en aarde. Inmiddels zijn Li en ik geheel ondergedompeld in de Duitse werkelijkheid. Dat begon vanmorgen vroeg al met onze transfer naar het Sankt Johannesslot. Omdat ik te laat was met reserveren hebben we maar een taxi genomen. Tijdens de rit vroeg ik de chauffeur of hij de wedstrijd had gezien. Overbodige vraag natuurlijk, want de National Mannschaft blijft populair. Die Mannschaft hatte zauberhaft gespielt und der Ballack ist zu alt für die neue Mannschaft. Ja…. dan ben je in Duitsland.

De wandeling ging best wel goed tot we in Marienthal, de naam zegt het al, weer een berg op moesten. Je moet immers het dal uit. Dat was stijl en glibberig, niet Li’s cup of tea. Vervolgens moesten we het grote Taunus bos in met zowaar een Everzwijnenroute. Die hebben we maar niet gevolgd, maar wel de Rheinsteig.

Klooster St HildegardOp de route ligt ook het klooster van de heilige Sint Hildegard. Een imposant gebouw en volgens Li ook een imposante vrouw. Ze heeft in een visionaire staat gedichten geschreven. Morgen gaan we nog even terug om wat boeken van haar te kopen.

Omdat deze vakantie veel van Li’s angsten worden geslecht (afgronden, steile hellingen) zijn we met de kabelbaan, hangend tussen hemel en aarde naar beneden gegaan.

Terwijl Li nog wat inkopen deed in de Drosselgasse, heb ik de loopspullen aangetrokken en ben ik berg op en af nog een uurtje bezig geweest. Heerlijk langs de wijnstruiken en eigenlijk nog best in een redelijk tempo. Daar krijg je dorst van dus zijn we meteen daarna maar naar een Weinprobe gegaan en hebben de lokal wijn geprobeerd en gekocht, met nog wat souveniertjes van Ruedesheim (de Asbach-Uralt). Aangezien we alleen maar wit hebben gekocht, heb ik tijdens het eten maar een Rheingau Rotwein gedronken. Ook dat hoort bij de onderdompeling. De wijn smaakte prima. Ook het eten is prima (voor het eerst hebben we een volpension). Al blijf je als pescetarian (wel vis, geen vlees) wel een buitenbeentje in het vleesminnende  Duitsland.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s