Posh potatoes

Vanavond hadden we gezellig de buurtjes even op visite. Een mooi momentje om een paar nieuwe recepten uit te proberen. Wat te denken van cocos-frambozentaart? Hij was heerlijk.

Maar de gepofte nieuwe aardappeltjes met een schepje crème fraiche en een toefje Duitse kaviaar waren echt heerlijk. Ook heerlijk simpel om te maken, nieuwe aardappeltjes schoonpoetsen (niet schillen), wat olijfolie in een ovenschaal doen en daar de aardappels even in rond laten rollen zodat ze lekker in de olie zijn. Dit bestrooien met peper en zout. De oven voorverwarmen op zo’n 180 graden. De aardappels moeten ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.

Af laten koelen tot kamertemperatuur en dan kruislings insnijden, vullen met een schepje crème fraiche en dan daar bovenop een schepje kaviaar. Ik had de Duitse kaviaar bij K&K in Gronau gekocht, maar volgens mij heeft iedere visboer wel iets wat er op lijkt.

lekker

 

 

Advertisements

2 gedachtes over “Posh potatoes

  1. Bedankt voor de tip, je maakt me razend enthousiast! Dit wil ik in het weekend proberen. Nog één vraagje: wat bedoel je juist met crème fraîche? Bij ons is het tussentaal voor ‘slagroom’. Is het zure room misschien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s