Wildgroei

Ondanks verwoede pogingen om het allemaal iets gecultiveerder te krijgen, komen er bij ons soms op de vreemdste plekken planten boven de grond. Waar vind je bijvoorbeeld een aardbeienplant tussen de terrastegels? Het antwoord is heel duidelijk: gewoon bij ons. Hoe die plant daar gekomen is, blijft voor ons een raadsel. Wel is het zo dat Huà hem toch met wortel en tak uit wil roeien, want die plant hoort niet daar, maar in de aardbeienborder.

wilde aardbei

 

Verder komen de vogels ook steeds dichter in de buurt en ook op plekken waar je ze niet verwacht. Wij hebben overal mooie nestkastjes neergehangen, lekker in de tuin en niet te dicht bij het huis zodat de vogelouders hun kroost in alle rust groot kunnen brengen. Maar, vader en moeder merel hebben hun nest in de klimopplant bij de schuur gemaakt, precies daar waar het dagelijks een drukte van belang is, dicht bij de deur. Vooralsnog heeft het paar geen last van ons en zelfs het nemen van een foto nam moeder merel op de koop toe.

onverstoorbare merel

 

De meikevers zijn dit jaar van een bijzonder formaat, ze zijn echt heel groot en ze zien er best een beetje eng uit, zolang ze niet binnenkomen zijn ze natuurlijk wel van harte welkom in de tuin. Deze zat op zelfs op de tuinstoel!

megameikever

 

Verder hebben we ook heel erg uit de kluiten gewassen ‘trommelstokken’

bijna manshoog!

 

Het is weer echt genieten in de tuin.

Advertenties

Een gedachte over “Wildgroei

  1. Aardbeien tussen de tegels? Bij mij ook! Ik moest er maar eens een fotootje ‘in response’ … En een meikever? Ik zou er graag eentje zien, maar niks hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s