Vechtersbaasje

Bij ons in de tuin loopt (sluipt) regelmatig een zwart/witte kat. Van wie die is weten we niet precies, want er wonen aardig wat katten in de buurt. Deze kat heeft een voorliefde voor onze tuin. Regelmatig sluipt hij langs de serredeuren en loert dan hautain naar binnen om zijn strooptocht door de tuin te beginnen.

Hij kijkt gespannen naar de coniferenhaag waarin de vogels aan het broeden zijn of hij houdt zijn blik strak gericht op een stapeltje bloempotten waar misschien wel een egel verstopt zit.

Kortom, hij gedraagt zich als een kat in camouflagekleding, klaar om toe te grijpen. Aan het gekrijs te horen heeft hij weleens een soortgenoot te pakken genomen, want we hebben op een ochtend een hele pluk kattenhaar gevonden… Ja, deze vechtersbaas kan er wat van.

Dat bleek ook vanmorgen. Ik zag een eekhoorn in de kersenboom, hij keek strak naar beneden en ik volgde zijn blik. Wat bleek: onder de boom zat ons roofdier de eekhoorn te bespieden, ze hadden elkaar goed in het vizier, de kat klaar om aan te vallen en de eekhoorn klaar om weg te spurten. Puur natuur bij ons in de tuin, National Geografic gewoon live tijdens mijn ontbijt, wat woon ik toch op een geweldige plek!

De eekhoorn was trouwens op tijd weg 🙂

Advertenties

Een gedachte over “Vechtersbaasje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s