Bij de tijd

Oma mag dan getroffen zijn door een herseninfarct, ze is nog prima bij de tijd. En wat nog fijner is, ze is steeds iets beter verstaanbaar.

Vandaag heb ik haar voor het eerst sinds anderhalve week weer gezien en dan valt het herstel op. Ze is wat aangesterkt en de blauwe plekken van de naalden voor de infusen zijn verdwenen.

Typisch oma is ook dat ze veel belangstelling heeft voor familie en vrienden, het eerste wat ze na de begroeting aan GèGè probeerde te vragen was hoe het met JW ging, die op een rondreis door Kameroen is. Ook wist ze precies dat MeiMei bezig was met haar eindexamen.

We hebben haar kamer in het verzorgingstehuis nog wat vrolijker gemaakt door het ophangen van een kunstwerk van GèGè en met een wissellijst en een mooie bewaardoos voor de kaarten.

De kamer is gelukkig een mooie, zonnige kamer met aan twee kanten raam, zodat er flink veel zonlicht binnenkomt.

Na het bezoek aan oma zijn we nog naar de Ikea in Utrecht geweest voor een paar kasten voor GèGè, die druk bezig is zijn huis echt zijn thuis te maken, dat lukt trouwens aardig. Ik ben vooral weg van het schilderij dat hij van JW gemaakt heeft. De werkbank die JW voor hem gemaakt heeft, is ook erg mooi geworden. De plannen die hij heeft om de slaapkamer te verplaatsen naar de ‘logeer’-kamer lijken mij ook erg logisch, die kamer is krijgt veel meer zon.

Die zon lijkt wel weer een thema te worden, ik mis de zon. Het wordt tijd dat die weer gaat schijnen, het liefst letterlijk èn figuurlijk 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s