Voorproefje

Ter ere van ons 25-jarig huwelijk hadden onze kinderen een heerlijke dag voor ons gereserveerd bij www.ryokan.nl in Zutphen. Deze health-spa is helemaal in Japanse stijl gehouden en ook veel van de culinaire genoegens vinden hun oorsprong in de Japanse keuken.

We hadden het wel getroffen met het weer. Het vroor licht en van het buitenzwembad kwam damp. Omdat er ook buiten het hoofdgebouw sauna’s zijn, moest je door de koude buitenlucht weer naar binnen (of het zwembad in), ook dan steeg de damp van je lichaam op, wat heel verfrissend was.

Vanuit de sauna keek je uit op een prachtig meertje waar de eenden rustig rondzwommen en waar de rietkraag met een laagje rijp bedekt was. Het was allemaal heel sfeervol en rustgevend.

Het mooie van zo’n sauna-dagje is ook wel dat het ook een soort ‘pyama-dag’ is, want lekker ingepakt in onze badjassen hebben wel gezellig een gelezen, Japanse thee gedronken en ’s avonds gedineerd. Een leuke ervaring, dineren in je badjasje net als alle andere gasten. Geen gezeur over wat je aan moet trekken: je bent niet ‘over-‘ of  ‘underdressed’.

Het was onze eerste keer bij Ryokan, maar we weten nu al zeker dat we er nog eens terugkomen.

Ik ben trouwens wel heel benieuwd of Ryokan lijkt op  het health-spa-gebeuren in Japan, hopelijk gaan we het deze zomer uitproberen. 

Al 25 jaar samen op pad
Advertenties

2 gedachtes over “Voorproefje

  1. Van harte gefeliciteerd met jullie 25-jarig huwelijk.
    Wat leuk om te lezen over zo’n heerlijke relaxdag, en dat nog wel bij mij in de stad, sterker nog, met ongeveer 10 minuten fietsen kan ik er zijn….
    Ga het zeker onthouden en misschien eens voorstellen aan mijn vriend om er samen met hem naar toe te gaan.
    Natuurlijk nog veel geluk samen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s