Dierentuin

Onze tuin trok altijd al veel aandacht van de plaatselijke wilde dieren. Zo hebben we regelmatig eekhoorntjes, kikkers, egels en allerlei verschillende soorten vogels op visite.

Even een graantje meepikken

In Engeland hebben we tijdens onze vakantie diverse vogelvoedersystemen gekocht en die hangen nu in de tuin. Dit  tot groot plezier van de vogels en van ons. De beestjes hebben een mooi systeem: er zijn pimpelmeesjes en die maken een grote rotzooi van het voer, ze pikken eruit wat ze lekker vinden en de rest eindigt op de grond. Daar zijn de roodborstjes, mussen en merels weer erg blij mee, want die pikken het vrolijk op.

Één van de pindahouders is ‘squirrelproof’; daar kunnen geen eekhoorns bij. Vanmorgen heb ik heel goed kunnen zien, dat het echt werkt. Het arme beestje zocht zijn heil maar bij de buren. Maar omdat hij toch wel welkom is , denk ik dat er binnenkort wel een speciale eekhoornvoederplaats hangt in ons vogelrestaurant http://www.tuinadvies.be/shop/product.php?id=176#
Veel van de vogels die tijdens de nationale vogeltelling geteld zijn, zitten ook bij ons in het vogelrestaurant.
Jammer genoeg kunnen we op dit moment geen foto’s maken, het apparaat laadt niet meer op:(
Wij hebben zelfs een klein verrekijkertje in de serre liggen om zoveel mogelijk vogels te kunnen spotten! Foto’s volgen, echt….
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s