Wonderland

Toen we vanmorgen wakker werden regende het, we hebben het daarom even iets kalmer aangedaan in de hoop dat het wat op zou klaren. Uiteindelijk zijn we toch maar op weg gegaan naar het huis en de tuin waar de film Alice in Wonderland is opgenomen. Gelukkig werd het onderweg steeds zonniger en we hebben het huis en de tuin op ons gemak kunnen bekijken zonder nat te worden. Het grappige was dat het op de terugweg weer begon te regenen. De weergoden zijn tijdens deze vakantie zeker met ons.

Anthony House wordt nog steeds bewoond door de oorspronkelijke familie die het gebouw en de tuin (Bricks and Garden) aan de National Trust hebben gegeven. Alles in het huis is daarom nog eigendom van de familie en de huidige generatie voegt nog steeds toe aan de verzameling prachtige voorwerpen. De familie heeft een paar vertrekken die niet open zijn voor bezichtiging, waaronder, helaas, de keuken. De rest van het huis is een paar dagen per week open. Op de andere dagen is alleen de tuin te bewonderen.

De hele Anthony-omgeving heeft iets sfeervols, het is duidelijk waarom dit huis en deze tuin gekozen zijn voor de film. In de tuin staan een paar vreemde bomen, er is een verborgen tuin en er zijn mooie doorkijkjes.

Dit jaar zijn er in de tuin een aantal Alice-gerelateerde dingen te zien, leuk om te fotograferen:

17082010 (3)    17082010 (6) 17082010 (4)

Morgen scheiden onze wegen: Huà gaat een mountainbike huren en een kustroute fietsen en ik wandel naar het dorpje Hayle. Ik denk dat er morgen een bijdrage van Huà te verwachten valt. Ik doe het namelijk rustig aan, naar het dorp wandelen, rondkijken, koffie drinken en rustig terug (heuvel op) en dan lekker breien aan Huà’s vest.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s