Kunst en cultuur

St.Ives is een dorpje in Cornwall dat in de vorige eeuw ontdekt is door diverse kunstenaars; schilders, beeldhouwers, pottenbakkers en schrijvers deden hier allemaal inspiratie op. Het ligt dan ook prachtig in een uithoek van Engeland, heerlijk boven op de rotsen met zonnige zandstranden en steeds wisselende wolkenpartijen. Zonder al die toeristen was het vast veel leuker….

16082010 (2) 16082010 (3) 16082010 (4)

Wij hebben de drukte lekker achter ons gelaten en zijn lekker naar twee musea geweest, beiden onderdeel van de Tate Museums. Het Barbara Hepworth Museum met bijbehorende sculpturentuin was erg indrukwekkend, vooral het atelier dat er nog net zo bijligt als toen Barbara er nog werkte. Wat moet dat een heerlijke plek zijn om te werken.

Daarna zijn we naar Tate St. Ives geweest dat gehuisvest is in een heel prachtig gebouw dat prima in de omgeving past. De tentoonstellingsruimte is niet zo heel erg groot en dit keer waren er twee verschillende collecties te bewonderen. Maar voor we dat gingen doen, hebben we eerst op de bovenste verdieping genoten van een heerlijke lunch. Het restaurant heeft namelijk een riant uitzicht over het dorp, het strand en de zee, bovendien heeft het een aantrekkelijk menu.

Daarna hebben we rustig rondgewandeld. Ik vond het werk van de Nederlandse Lily van der Stokker (No Big Deal Thing) op het eerste gezicht wel verrassend, maar het kon me na een paar werken niet echt boeien. Hoewel het natuurlijk altijd leuk is om Nederlands werk in het buitenland te zien. Lily was niet de enige Nederlander, er was ook werk van Karel Appel en Mondrian te zien bij de tentoonstelling Object:Gesture:Grid St Ives ande the International Avantgarde. Deze collectie vond ik veel interessanter en volgens mij Huà ook.

In het. verplichte, winkeltje heb ik een mooi schetsboek gekocht met ‘verhalen’ en ideeën van Hundertwasser.

Uiteindelijk hebben we ons toch maar in het toeristencircuit gestort en hebben alvast kerstinkopen gedaan:

16082010 (13) 16082010 (12)

Morgen gaan we naar Anthony: het huis en de tuin waar de film Alice in Wonderland met Johny Depp is opgenomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s