De paden op, de lanen in

Deze vakantie zijn we flink aan het wandelen, we hebben een paar leuke boekjes met diverse routes. Nu is het zo dat in Engeland al snel iets een weg of pad genoemd wordt. Gisteren reden we bijvoorbeeld op een weg zo breed als als onze garage in onopgeruimde toestand. Vandaag liepen we op dit pad:

IMG_0200 14082010 (7)

Goed kijken want dit is het pad. Dat wil zeggen die bruinachtige streep met aan de ene kant de bloemen en aan de andere kant die grijzige rotsen, dat is het pad. Als je goed kijkt, kun je ook nog een stukje zee zien, want deze wandeling ging door duingebied en door weilanden. In Engeland noemen ze zelfs platgetrapte stukjes weiland Public Footpath. Je gaat via ‘stiles’ naar het volgende weiland en zo volg je het pad.

IMG_0201

Het is allemaal absoluut de moeite waard, we hebben genoten van de mooie route en het prachtige uitzicht. Die ook nog over een golfbaan ging, tot ergernis van een aantal golfballen (de menselijke soort). Gelukkig gaven de bordjes wel degelijk ‘public footpath’ aan.

14082010 (6)

En na zo’n wandeling is het natuurlijk heel erg prettig om even langs een Ciderfarm te gaan. Daar hebben we een paar smakelijke souveniers gevonden, lekker om straks thuis van te genieten en om een aantal mensen mee te verrassen (GèGè, Roy).

Morgen gaan we naar St. Michaels Mount. Als het eb is kun je er naar toe lopen en als het vloed is moet je met een bootje. Ik hoop dat het eb is, ik hou niet zo van varen.

Advertenties

Een gedachte over “De paden op, de lanen in

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s