Gweek

Het blijft altijd een uitdaging om ergens een titel voor te bedenken. Een titel moet tot lezen uitnodigen, eventueel al iets over het onderwerp vertellen, kort zijn en het liefst ook nog nieuwsgierig maken. Ik ben benieuwd of ik dit keer een goede gekozen heb.

Vandaag hebben we twee heel verschillende dingen gedaan die allebei heel gezellig, leuk en toch sportief waren. Het sportieve element lag vooral in het feit dat er veel gelopen moest worden en vanmiddag was dat lopen vooral helling op, ik heb er zere kuiten van. De eerste wandeling was in Trelissick Garden, een prachtige tuin met onder andere een Hydrangea walk (Hortensia wandeling). We hebben hier veel inspiratie opgedaan voor onze tuin, die gelukkig een stuk kleiner is. Trelissick Garden (12 hectare) wordt onderhouden door vier tuinmannen en we hebben een gedenkteken gezien voor een tuinman die er vijftig jaar heeft gewerkt, dan heb je wel plezier in je werk.

Van deze prachtige plek zijn we doorgereden naar de zeehondenopvang in GWEEK, prachtige naam, voor een plaats in de ruimte èn hier in Cornwall. De zeehondencrèche, die overigens ook andere dieren herbergt, ligt op een mooie plek aan de monding van een rivier en in een prachtig rotslandschap, veel klimmen dus. Voor de mensen die slecht ter been waren, of die kleine kinderen hadden, was er een soort treintje van en naar de dieren, maar daar hebben wij geen gebruik van gemaakt.

Er was ook een zeehondenziekenhuis (Lenie `t Hart) maar dat op dit moment leeg, wat natuurlijk heel goed is voor de zeehonden. Wel waren er zeehonden die weer fit voor zee gemaakt moesten worden. Gelukkig waren we op tijd voor het voeren der wilde beesten, dat is toch altijd weer leuk om te zien. In het verplichte winkeltje hebben we nog een klein cadeautje voor onze Kleinzoon gekocht en toen werd het tijd om weer richting caravan te gaan; het weer sloeg om.

Het is bijna niet voor te stellen dat er al bijna een week opzit, we willen nog zoveel doen dat we nu lijstjes maken met wel echt wel moet en wat ook wel af mag vallen. Het bezoek aan nog een stad is doorgestreept, dus Truro doen we wel een andere keer. Deze week blijft het weer wat onstabiel, we hoeven nog niet op het strand te gaan liggen.

Morgen moeten we een tuin opzoeken (Lost Garden of Heligan); heel flauw grapje, ik weet het.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s