Schilderen

In het verleden hebben we tijdens onze vakanties in Engeland porselein beschilderd. Overal zag je deze studio’s en ook in andere toeristenbestemmingen zaten die wel in het attractiepakket. Wij hebben er altijd veel plezier aan beleefd en eigenlijk wilden we ook dit jaar wel weer een eigen gemaakt souveniertje meenemen. Maar ze zijn van de aardbodem verdwenen, we zien ze niet, er liggen nergens foldertjes, bij de receptie kunnen ze ons ook niet aan een adresje helpen. Geen leuke theepot dus dit keer.

Wat hebben we vandaag (woensdag) dan wel gedaan? De bedoeling was dat we drie tuinen van de National Trust zouden gaan bezoeken. Dat is er uiteindelijk slechts één geworden, maar dat was wel een hele leuke: Trengwainton Garden. Dit jaar heeft deze tuin een heel activerend kinderprogramma. Kinderen kunnen op de grote laan stoepkrijten, ze mogen in de groentetuin groente en fruit kleien en er kon een grote boom versierd worden met wol. Het programma in de fuchsia-tuin was ook voor de volwassenen heel aantrekkelijk. In dit gedeelte van de tuin waren er op verschillende plaatsen lijsten opgehangen en neergelegd als inspiratiebron voor een eigen fuchsia-schilderij. De vriendelijke vrijwilligers vroegen of wij ook zin hadden om creatief bezig te zijn; nou, het potjesschilderen ging toch niet door. Hua en ik hebben heerlijk in de tuin zitten schilderen en we zijn best tevreden of onze werkstukken. Helaas/gelukkig kunnen we nog steeds geen foto’s publiceren (oploaden via de telefoon gaat al wel), we kunnen dus nog niets laten zien.

Het bezoek aan deze tuin is door deze activiteit wel wat langduriger geworden en het was daarom praktisch onmogelijk om nog op zoek te gaan naar die andere twee. Daarom zijn we maar doorgereden naar Penzance, een grappig (haven)stadje met, voor mij, heel leuke winkels. Er waren maar liefst twee wolwinkels! Ik heb ze beide met een bezoekje vereerd en ik ben beide keren met aankopen vertrokken:) Voor Hua’s nieuwe vest heb ik echte ‘Cornish’ tinnen knopen gekocht, verder nog een pakketje om een muts te breien en garen met al kralen erin voor een shawl. Wat mij betreft hoeven we niet meer naar een stad, want volgende week schijnt het weer ook wat echt zonniger te worden en we hebben nog genoeg uitstapjes op ons verlanglijstje staan.

Morgen staat er weer een tuin op het programma en daarna een uitgebreide strandwandeling, heerlijk. Vanavond eerst maar een potje scrabble.

09082010 (10)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s