Toeristen

09082010 (7) 

Vandaag, dinsdag, zitten we te genieten van een rustige ochtend. De regen slaat neer op onze caravan en de wind giert terwijl de zeemeeuwen krijsen. Een goede tijd om eens lekker te bloggen.

Hoe bevalt de vakantie met z’n tweetjes, is Engeland een goed vakantie land, is er wel iets anders te eten dan ‘Fish and chips’? Het zijn misschien vragen die bij onze lezers leven en waar zij een antwoord op verwachten. Om hier duidelijke antwoorden op te geven zal ik onze belevenissen van gisteren beschrijven.

Na een het ontbijt zijn we al vroeg, zo rond tien uur, op weg gegaan richting Newquay om op zoek te gaan naar een huis van de National Trust. De wegen in Engeland zijn zo anders dan de wegen in Nederland dat alleen het rijden hier al het gevoel geeft dat je op vakantie bent en dan heb ik het nog niet eens over het links rijden. De wegen zijn hier soms zo smal dat er speciale inhammetjes zijn om elkaar te kunnen passeren. Dat houdt wel in dat soms één van de twee auto’s een stukje achteruit moet om bij zo’n inham te komen.

Gelukkig hebben we zonder al te veel problemen Trerice house and garden bereikt en konden we dit keer zonder kinderen rondsnuffelen. De vrijwilligers vinden het altijd erg leuk om informatie te geven en weten ook echt heel veel van het huis, de geschiedenis, de familie en van de voorwerpen die overal staan. Er was bijvoorbeeld een prachtige verzameling antiek glaswerk, die nog niet zolang geleden was nagelaten door een mevrouw die de verzameling een ‘goed huis’ wilde geven. Trerice was het bezoek meer dan waard en ook de tearoom had een uitgebreide menukaart, ik heb gekozen voor een soort tosti met champignons en blauwe kaas, heerlijk, Hua had een Cornish Cream Tea.  09082010 (6)  09082010 (5)

Na dit bezoek zijn we doorgereden naar Padstow. Dit plaatsje was vroeger een doodgewoon vissersdorp, maar wel één met een groot hotel en een jonge kok met grote ambities. Deze kok, Rick Stein kreeg ooit een eigen kookprogramma en zette hiermee Padstow op de kaart. En ook niet eens zo’n klein beetje: de parkeerplaats bij de haven was vol, de grote parkeerplaatsen net buiten het centrum waren ook vol, gelukkig konden we nog een plaatsje bemachtigen en kregen we van een aardige vrouw die net vertrok een parkeerkaartje dat nog de hele dag geldig was. Daarna konden we aanschuifelen bij de wandelende file naar het centrum, dat best leuk was. We hebben zelfs nog een reclamefoto gezien van Sjors (“Protest” insiders kennen hem ook) en we hebben ons verbaasd over de uitgekomen dromen van Rick Stein: eigen restaurant, eigen fish-and-chips-tenten en een leuk winkeltje. Voor zijn fish-and-chipszaken stonden de mensen in de rij, terwijl er voor de andere zaken ook rijen stonden. Rick is erg goed voor de economie van Padstow!

09082010 (2)   09082010 (19)

Het plaatsje heeft ook een soort museumpje voor de bescherming van kreeften, daar worden ook kreeften gekweekt die later uitgezet worden in de zee. Het was erg leuk en leerzaam: grappige beesten.

09082010 (3)   09082010 (29)

Maar de echte reden om naar Padstow te gaan, was Rick Stein. Ik ben al jaren fan van allerlei Engelse kookprogramma’s en het programma van Rick gaat bijna altijd over het heerlijk klaarmaken van vis. Ik was dus behoorlijk nieuwsgierig naar het restaurant en gelukkig hebben we vanuit Nederland kunnen reserveren. Het was een geweldige avond met heerlijk eten en met leuk gezelschap. Links en rechts van ons zaten leuke mensen waarmee we al snel gezellig aan het praten waren, we hebben het over van alles en nog wat gehad, van het lekkere eten, via “Padstein” over Rick’s invloed op het dorp, via het weer naar de vorige en de aanstaande olympische spelen. Het vloog voorbij.

 09082010 (17)    09082010 (10)   09082010 (27)

Helaas, op de terugweg was er een weg-omlegging  en dat betekent hier al snel een paar mijl extra.

En nu, koffie!

(pictures by i-phone)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s