Sprookjes bestaan

Geef de Nationale Reisopera een opera en sprookjes komen tot leven.

Gisteren bezochten Huá en ik de opera La Cenerentola van Rossini in een bewerking van onze Reisopera en het was weer genieten geblazen. Zoals altijd bij de Reisopera was ook dit keer het decor spelend onderdeel van de voorstelling.

 image 

Het verhaal was ‘gewoon’ Assepoester, op een wat andere manier, maar er was geen sprake van een happy end. Nee, La Cenerentola heeft een heel ontroerend slot. De droom komt niet uit en we eindigen met de beginscène.

image

Maar daartussenin is het spektakel van jewelste. De nadruk ligt bij een opera natuurlijk op de muzikale kwaliteiten van de spelers; en daar was niks mis mee, maar ook het spel, de humor, de choreografie en het spelen met het publiek is iets waar de mensen van de Reisopera meester in zijn.

Ademloos hebben we genoten van de zangpartijen. De muziek was heerlijk en toegankelijk. Maar er werd ook hardop gelachen om de fantastische ingebouwde grappen en de gezichtsuitdrukkingen van de spelers. Vooral de boze stiefvader zat goed in zijn rol.

Toen na die ontroerende slotscène het doek viel, barstte het applaus los om minutenlang aan te houden. We konden geen genoeg krijgen van deze prachtige voorstelling.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s