De derde kerstdag

Vandaag kunnen we de balans opmaken van een geslaagd kerstfeest. Volgens NU was het een witte kerst en volgens mij is hij ook nog tamelijk vredig verlopen. Dan kijk ik overigens niet verder dan wat ik hier in familiekringen heb meegemaakt. Het wereldnieuws laat ik even buiten beschouwing.

De familie Huá-Li heeft zich van haar beste (creatieve) kant laten zien, de surprises waren goed gekozen en knap gemaakt. De cadeaus waren duidelijk met zorg en liefde uitgekozen en de ontvangers waren dan ook allemaal erg blij, er wordt niets omgeruild in de winkels.PICT3033

De foto geeft een overzichtje van de creaties, alles lijkt een beetje samengeraapt en dat is het hier ook. Pas als je de surprises individueel gaat bekijken, zie je het verhaal dat erachter zit.

PICT3020  Dit is de enorme bol wol die MeiMei voor mij heeft gemaakt. Na het afrollen ervan kwamen er nog meer geschenken tevoorschijn dan het pak dat onder de bol ligt: oorbellen, boek, geluksbrengers voor mijn examens, heerlijkheden van Rituals, kaarsen en natuurlijk de breinaalden.PICT3040

PICT3036 PICT3059 MeiMei is op haar beurt aangenaam verrast door JieJie. Hotel De Overwinning bleek het omhulsel te zijn voor maar liefs twee films die hoog op M’s verlanglijstje stonden. Die hebben een flink gat geslagen in de airmails van JieJie.

 

JieJie kreeg deze megacappucino van JW.PICT3035 De bijbehorende melkopschuimer moet ik maar een gauw bij haar uit gaan proberen!  PICT3050

Schoonzoon had voor JW een prachtig kraakpand gemaakt en gevuld met allerlei prachtige keukenattributen:

PICT3037 PICT3045

En voor schoonzoon was ikzelf druk geweest: de hengelsteun moest op een creatieve manier uitgebeeld worden, alleen was het pak wel erg groot. Gelukkig heb ik met een ballon en wat papiermaché een leuke vis gefabriceerd, de lijm en de verf waren op tijd droog.

.PICT3008 PICT3042

Dan blijven Huá en GeGe nog over. Door een speling van het lot moesten zij voor elkaar iets maken en omdat beiden nogal perfectionistisch zijn, konden we van hun surprises het nodige verwachten. We zijn niet teleurgesteld. Huà had (natuurlijk) meteen mijn hulp ingeroepen en gezamenlijk hebben wij een Nightmare before Christmaspakket voor GèGè gemaakt, met als cadeau natuurlijk de film en om de kou te trotseren nog een warme trui en beenwarmers.

PICT3019 PICT3018 PICT3026 PICT3062

Maar, de sushi die GèGè had gemaakt was helemaal prachtig, vooral als je erbij bedenkt dat hij ook nog eens per fiets, trein en auto van Den Haag naar hier vevoerd moest worden. Het omeletpannetje en de japanse kookhulpen gaan we snel uitproberen

.PICT3034 PICT3055 PICT3071 PICT3010

Dan leven we nu toe naar een belangrijke verjaardag en dan is het hup naar de jaarwisseling en daarna maken we iets moois van 2010!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s