De opmaat naar een vredige kerst

De afgelopen week was er één van pieken en dalen. JieJie, kleinzoon en schoonzoon waren alledrie ziek en/of geblesseerd. Het kleine manneke tobt al een tijdje met zijn oren. JieJie hoest dat het een lieve lust is en Schoonzoon heeft als hobby voetbal. Wat we van voetbal vinden, leg ik hier maar niet uit.

bruiloft kaja (9)

MeiMei heeft op het ogenblik ook een tienrittenkaart voor het medische circuit. Een lastige polsblessure ontlokte zelfs een specialist de opmerking dat ze misschien maar moest stoppen met judo. Gelukkig zijn er mensen die dan meteen meegaan denken en met betere opties komen. In ieder geval is het nog lang niet einde verhaal.

P1010012

Dit heeft natuurlijk nog niets te maken met een opmaat naar een vredige kerst. Want op het ogenblik blijkt maar weer eens dat zelfs zonder oorlog vrede vaak ver te zoeken is. Recht en onrecht lopen hand en hand en leven in een rechtstaat betekent niet dat er ook altijd recht gedaan wordt.

GèGè woont al een aantal jaren gekraakt, eerst hier in het Oosten van het land en tegenwoordig in de politieke hoofdstad van ons land. Kraken betekent dat je soms kort en soms wat langer in een pand kunt blijven, maar het betekent wel dat je van die woning je huis maakt.

Kraken mag in Nederland als je je aan een paar regels houdt. Die regels kent de krakersgroepje van GèGè en daar houdt de groep zich ook aan. Omdat de eigenaar van hun huidige pand toch besloten heeft iets met zijn straatje te gaan doen, moeten veel krakers daar op zoek naar iets anders. GèGè en consorten hadden hun oog laten vallen op iets waar ze ook werkplaats en galerij mogelijkheden hadden, dus wonen, werken en gemeenschap verenigd in één gebouw.

Scannen0061

Natuurlijk klonk het ook te mooi om waar te zijn. De politie, die er altijd bij gehaald moet worden om de boel te legaliseren, maakte al een nare opmerking over een knokploeg. En ja, afgelopen weekend is de groep inderdaad overvallen door een knokploeg die ingehuurd was door de eigenaresse. Persoonlijke eigendommen werden naar buiten gegooid, wat duurdere spullen (laptop) werden meegenomen. Als moeder ben je dan al gewoon blij dat de kinderen nog heel zijn. Natuurlijk is er wel aangifte gedaan, maar of dat helpt? De kraakwet is nog niet veranderd, maar deze vredelievende mensen worden al wel gecriminaliseerd.

Dat was niet de enige nare ervaring van GèGè dat weekend. Ook is hij in de trein lastig gevallen door een medepassagier om een blikje drinken. Dat bleek een afleiding te zijn, hij is zijn I-pod kwijt, maar ook hier: GèGè is nog heel. En van de politie verwacht hij erg weinig. Wel is hij blij met de conducteur, daar heeft hij nog een gesprekje mee gehad. Die vroeg hem waarom hij niet aan de noodrem had getrokken. Mede passagiers waren gelukkig ook behulpzaam, dus zijn we misschien toch op weg naar een vredige kerst?

Woensdag was echt heel erg vredig. De vakschool in Schoonhoven had een open dag voor ouders. Daar ben ik natuurlijk ook naar toe geweest. Samen met GèGè’s vriendje JW. Veel mensen dachten trouwens dat JW zijn broer was, grappig. De dag was heel leuk en leerzaam. Het hoogtepunt was wel dat we onder begeleiding van de student een ring mochten maken. Dat hield ook in dat we achter enge apparaten, met snel ronddraaiende metalen uitsteeksels iets moesten opruwen, ook moesten we met een gasbrander een stukje metaal kleuren en we moesten een gaatje boren door drie lagen “ring”. Met een beetje (veel) hulp van GèGè is het best goed gelukt. Ik ben erg blij met mijn ring.

Je ziet, het gaat weer allemaal met pieken en dalen. Vanmiddag gaan we de kerstboom versieren, mijn kerstservies kan weer op tafel en volgende week hebben we op school de kerstprojectweek. Vrede op aarde!

Advertenties

3 gedachtes over “De opmaat naar een vredige kerst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s