Een dag “net”werken (bijdrage door Huá)

Op donderdag 5 november heb ik een "net"werkdag ingelast. Zo af en toe moet je dat doen. Zeker als die dag op een interessante lokatie is. En dat was dit jaar het geval. Als manager BHV ben ik lid van de Nederlandse BHV vereniging en daar hoort jaarlijks een netwerkdag bij. Zoals gezegd dit jaar een mooie lokatie, namelijk in Hilversum op het mediapark bij het  Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Dit is wel het mooiste gebouw wat ik de laatste tijd heb gezien. Fraaie architectuur (van buiten en binnen) en schitterende details. Er is niet op een paar centen gekeken.

beeldengeluid 1   bhv dag 2009 (5)

De buitenkant is bekleed met glazenpanelen, waarin filmfragmenten (stills) zijn gegoten. De binnenkant is als een terras opgebouwd. Hieronder zie het restaurant. Dit terras wordt aan de buitenkant gespiegeld door een waterpartij (ook in terras vorm). De uitbouw rechts past gedraaid weer in de vijf lagen diepe canyon (waar de beeldarchieven zich bevinden). Links in het atrium is de wall of fame (zie boven), met de bekende Nederlandse coryfeeën die een mediaprijs hebben gewonnen.

bhv dag 2009 (7)  beeld en geluid 2 canyon (5 diep)

De ochtend werd gevuld met lezingen over natuurlijk het Instituut (er komen nu toch al 600.000 bezoekers per jaar) wat als taak heeft een archief te zijn voor al het (publieke) beeld en geluid, maar ook is het een museum met voorlichtingsfunctie. Interessant was ook de lezing over de 3-eenheid, voelen, denken en doen in relatie met BHV.

De middag was ingeruimd voor de media-experience. Een interactief gebeuren waarin je allerlei fragmenten kunt terug kijken, maar ook mee kunt spelen in een soap. Het journaal presenteren, etc. De tijd vliegt er letterlijk en figuurlijk voorbij. Scholieren kunnen er eigen reportages maken en wie wil er nou niet op de foto met zijn favoriete tv-ster. Vermaak voor iedere leeftijd.

Wat ik heb bekeken……. Andere tijden over hoe Anton Geesink de Japanse judo hegomonie doorbrak. En daarna "toples" waarbij in deze les Mark Huizinga les gaf aan de 12 jaar oude Jason Gawke. Het leuke daarvan was dat Jason onlangs meedeed op het NK heren senioren. Hij zou zichzelf eens terug moeten zien. Niet alleen leuk maar ook nuttig, want het gaf mij weer wat aanknopingspunten voor mijn eigen lesgeven.

Ik ga er zeker nog weer eens naar toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s