Het aftellen is begonnen!

image

Over 997 dagen begint de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2012 in Londen. Wij hopen daar natuurlijk weer bij te zijn. Waarschijnlijk gewoon lekker met zijn tweetjes! Er zal een andere judoploeg uitgezonden worden, want Mark Huizinga, Dennis van der Geest en Deborah Gravenstijn zijn gestopt. Elco van der Geest is Belg geworden en er zijn jonge judoka`s die staan te trappelen om het stokje over te nemen. We houden je op de hoogte.

De officiële site van deze spelen is ook de virtuele lucht al in en de graphics zien er leuk uit. De gestileerde judoka`s zijn toch weer heel anders dan in Beijing. Ik ben ook benieuwd naar de mascottes, de Fuwa`s uit  China zijn bijna niet te overtreffen.

 imageimageDit was China

en dit wordt het in Londen. Ik vind de gestileerd uitgevoerde worp (Ippon) van de vorige spelen mooier dan de opofferingstechniek (sumi gaeshi) die voor de volgende spelen is uitgekozen. Deze past ook niet zo goed bij de nieuwe regels, waarbij meer teruggegrepen wordt op de oorspronkelijke judotechnieken.

 image  Maar goed, hier moeten we het voorlopig meedoen. image Op de oficiële site kun je je alvast het judojargon meester maken en je kunt er allerlei informatie over oudkampioenen vinden. Ook kun je je inschrijven om online informatie te krijgen en dan kun je zelf ook berichtjes achterlaten, leuk om te lezen hoe het al leeft in Engeland.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s