Ben in Markelo (bijdrage van Huá)

"Ben in Markelo" stond gisteren op heel veel voice-mailtjes. Wat dan…. wel het was weer quality time voor Meimei en Huá. Een judoclinic van niemand minder dan Ben Sonnemans. Ben is wat minder bekend dan de broertjes van der Geest maar komt uit de dezelfde stal. Geheel onbekend is hij niet voor de judoka’s. Hij was in de jaren negentig één van onze boegbeelden. Europees kampioen 1997, EK brons 1995 en 1998. Winnaar tournoi de Paris (een soort onoficieel WK) in 1999 en 8x keer Nederlands kampioen. En dat in een tijd zonder uitgebreid internet en weblogs enzo. Dus dan moest je je bekend halen uit de spaarse momenten van studio sport.

PICT3042   PICT3012

De clinic was mooi en ook Ben had een fantastische dag gehad. Want dames en heren hij stond vanaf negen uur tot half vijf op de mat. In de ochtend groepen was het zeer druk met per keer wel 100 judokaatjes. De middag was de eerste sessie met ruim 60 judoka’s ook mooi en van de senioren waren er toch ook nog 28. Waarvan 20 van Top Judo Twenthe.

Ben begon de training met wat coördinatieoefeningen. Een onderdeel dat eigenlijk niet vaak wordt beoefend. Bij de Kenamju zijn ze daar nu mee bezig. Door het inslijpen van de bewegingen kun je die blijven maken ook als je moe bent. Overigens is dat niet de eerste keer dat ik met dit soort oefeningen in aanraking kom. Ook over de grens in Duitsland is men hier druk mee bezig. Ik heb begrepen dat Ben bij de jongere judoka’s ook aandacht heeft besteed aan basistechnieken. Bij ons lag het accent op newaza. Ook hier toch weer wat ideeën opgedaan. Overigens zegt Ben zelf ook:"ga bij diverse mensen trainen. Je pikt er toch altijd wat vanop, zoek uit wat jou lekker ligt en ga daar dan mee aan het werk.." Ben vertelde ons dat zijn "room-mate" tijdens toernooien, Maarten Arends, ook een paar newaza technieken had om de wedstrijd weer open te breken. Voor de jeugd is het goed dit soort dingen uit de mond van een (ex)topsporter te horen.

PICT3002  PICT3011

Naast de oefeningen was er ook wat ruimte voor randori op de grond of staande. Na wat spetters die ik van Mathias om de oren kreeg kon ik met Meimei nog een grondpartijtje draaien. Een vader – dochter confrontatie.

PICT3029 PICT3032

Natuurlijk was er gelegenheid voor foto’s en handtekeningen. Meimei heeft haar collectie foto’s weer uitgebreid en ons boek Judobanden is in waarde gestegen door de handtekening van Ben bij zijn verhaal in dit boek. A day well spent…….

PICT3045

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s