Nieuwe wegen (bijdrage van Huá)

Van tijd tot tijd gebeurt het dat er binnen de familie nieuwe wegen worden ingeslagen. Alleen gebeurt dat bij ons natuurlijk weer allemaal tegelijk. Het lijkt wel herfst. Maar goed, wat dan is de vraag. Allereerst heeft Li een aantal nieuwe lesuren voor athteneum-klanten. Een mooie aanvulling op de studie. Het is invalwerk dus afwachten hoe lang dat duurt. Gègè heeft na lang wikken en wegen een nieuwe studie opgepakt op de vakschool Schoonhoven. Een school die opleidt tot allerlei beroepen waar de nodige vakmanschap bij komt kijken. Voorbeeld uurmaker, juwelier, maar ook wat Gègè doet goud-en zilversmid. We wachten zijn creatieve scheppingen met spanning af. Jiejie is ook met een nieuwe opleiding begonnen tot optometriste. Dus net als Li moet Jiejie iedere woensdag op pad naar de opleiding. Slimme meiden die twee. En per januari ga ikzelf ook wat anders doen.

Wat minder drastisch is de nieuwe weg van Meimei, namelijk trainen op zondag op de UT met de judomaatjes. Voor mij is dat een mooie kans om een duurloop van 2 uur te houden. Dat leidt ook voor mij tot nieuwe wegen. Letterlijk weggetjes waar ik nog niet eerder was. Simpel omdat het te ver van huis afligt. Voorgaande weken heb ik de omgeving van Drienerlo verkend en deze week ben ik richting Twekkelo gegaan. Dat is mooi landelijk gezien de foto.

twekkelo

Leuk hè, dat krijg naast de regen van vandaag er allemaal gratis bij. Vanaf de UT ben ik via de "rood-witte" wandelroute via de schaatsbaan het kanaal overgestoken (wees gerust er ligt een brug). En daarna knal je meteen de weilanden in. Mooie route, beetje glibberig bij de slootkanten. De beloning karakteristieke doorkijkjes.

twekkelo (2)  twekkelo (3)

En natuurlijk in Usselo de zouthuisjes. Bezoekers, touristen en ander vreemd volk weet het niet goed te plaatsen wat die huisjes nu eigenlijk zijn. Welnu het zijn pompstationnetjes waar zout wordt opgepomp en via een buizensysteem bij de Akzo in Hengelo terecht komt om de bekend Jozo (en meer) van te maken.

Volgende week weer deze kant op!

Advertenties

Een gedachte over “Nieuwe wegen (bijdrage van Huá)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s