Plastic heroes (bijdrage van Huá)

Mijn nieuwsgierigheid werd ruim een jaar geleden aardig op de proef gesteld door de plastic heroes reclame campagne. Tot dat ik uiteindelijk door had dat het over gescheiden afvalinzameling ging van plastic. Dat werd dan eigenlijk wel tijd hier in Nederland. Gelukkig deed de gemeente Enschede op drie plekken in de stad aan de proef mee. Het werd tijd…..

plastic hero

Sinds een jaar of negen komen wij regelmatig in de UK en daar worden al heel lang naast glas en papier, ook plastic bottles en cans (aluminium blikjes) ingezameld. Je verbaast je dan omdat Engeland nu niet als het meest milieuvriendelijke land bekend staat. Maar ook in Frankrijk (tijdens de judostage) konden wij glas, papier, plastic en aliminium aanbieden. Nou snap ik ook wel dat ons statiegeldsysteem veel afval terughaalt, maar niet alles. Dat blijkt ook wel, want ik breng nu 2 à 3 volle plasticdraagtasjes per week naar deze oranje bakens. Dat scheelt toch al gauw een halve Otto.

Gelukkig kunnen we nu op nog meer plekken in Enschede ons plastic afval inleveren en is het wachten op een blikafvalinleverpunt (lekker woord voor scrabble) nog en Twente Milieu hoeft nog maar 1x per drie weken de Otto op te legen.

Advertenties

Een gedachte over “Plastic heroes (bijdrage van Huá)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s