Vuelta in Zutphen (bijdrage door Huá)

Afgelopen maandag 31 augustus startte de Vuelta vanuit Zutphen. Het was de tweede etappe van Zutphen naar Venlo. Enige maanden geleden kreeg ik daarvoor een uitnodiging van een vereniging waarvan ik lid ben. Nou ja zo’n kans moet je niet laten lopen. Het is bovendien de eerste keer dat de Vuelta in Nederland start. En na het WK judo een mooi begin van de werkweek.

vuelta1

Het is een wat minder groot circus dan de Tour de France. Maar wel veel dezelfde renners en nu ook weer met twee Nederlandse ploegen. Namelijk de Rabobank en de Vacance Soleil ploeg. Ruim voor de start waren we (er was nog een collega mee) aanwezig, waardoor parkeren (met VIP-kaart) geen probleem was. Op het programma stond ook een inleiding door Harold Knebel, de manager van de Rabobankploeg. Dat was een mooi verhaal van iemand, die compleet blanco de wielerwereld in is gekomen. Een verhaal over het reizen, de wielermakelaars, de do’s en don’ts en waar het wielrennen nog kan leren van andere sporten.

vuelta2

Ik ben tot de conclusie gekomen dat de term "slechte benen" meer te maken heeft met wat er tussen de oren zit. Het wielrennen is een oerconservatieve sport. Mental coaching, periodisering etc. Ik vraag me af of er gebruik van wordt gemaakt. Ik denk dat Armstrong met zijn focus op de tour wel degelijk deze concepten heeft meegenomen in zijn voorbereiding. Enfin …. ik zal het hem nog eens vragen… als de mogelijkheid zich voor doet.

IMAG0452  IMAG0470

Vanaf ons plekje hadden we een goed zicht op de startprocedure. Eerst moesten alle renners zich melden en vervolgens konden ze (net als bij een marathon) zich opstellen in het startvak. De mannen maken dan even nog een praatje met elkaar en dollen wat. In het echt zijn de renners wel klein van stuk en ogen ook erg jong. Voor de dames een plezant schouwspel met die gladde, strakke benen. Na het startschot zijn we even wat gaan eten om na ongeveer een uur de hele meute weer voorbij te zien flitsen. Ook hier stonden we niet verkeerd…. precies in een bocht met een vluchtheuvel. Stuurmanskunst is nodig want inhouden doen ze niet.

Al met al weer een mooie ervaring rijker…..

Advertenties

Een gedachte over “Vuelta in Zutphen (bijdrage door Huá)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s