In beeld en uit beeld (bijdrage door Huá)

Het zit erop. Het WK judo is afgelopen. De mat is opgeruimd en de judoka’s maken zich waarschijnlijk alweer op voor het volgende WK, dat overigens volgend jaar al is. Ik denk dat de IJF (International Judo Federation) het judo meer in beeld wil brengen. En het jaarlijks organiseren van een WK (in plaats van wat voorheen gebruikelijk was om de twee jaar) hoort daarbij. Persoonlijk vind ik dat wel jammer, omdat de charme er wat afgaat. En voor de judoka’s wordt ook wat drukker. Het is weer een extra toernooi dat in het periodiseringschema gepast moet worden.

Het WK is een mooie plek om in beeld te komen. Niet alleen voor de judoka’s ook voor de toeschouwers. Het is heel raar om jezelf op de tribune te zien zitten. Dat was niet zo moeilijk want we hadden fantastische plekken. Recht voor de finalemat, we konden het niet beter treffen. Hier klappen Meimei en Li voor de prijsuitreiking -100kg.

Knipsel

Tot de OS vorig jaar was het niet zo heel erg als je er niet bij was. Hoezo…. nou Fighting Films kwam na een half jaartje of zo met de DVD van het toernooi. Vorig jaar ging het mis, want de Japanners hebben de uitzendrechten opgekocht. Ook van dit WK. Dat maakt het voor Fighting Films niet interessant om deze dure rechten op te kopen. Dus geen DVD’s van de toernooien meer. Dat brengt het judo verder uit beeld.

De JBN heeft wat ik zo in de wandelgangen hoorde een prima WK gedraaid. Een goede proeve van bekwaamheid. Waarschijnlijk zouden we het WK wel weer eens toegewezen kregen, ware het niet dat de IJF nu net als bij de OS geïnteresseerde steden een bid-book laten uitbrengen. We zullen zien wat er van terecht komt.

Knipsel1

Ondanks een wat "slechte" start hebben we toch nog 1x goud (Marhinde Verkerk), 2x zilver (Elisabeth Willeboordsen en Henk Grol). Daarmee eindigen we op een verdienstelijke 4e plek overall, achter de top 3 landen Japan, Zuid-Korea en Frankrijk. Landen waar veel meer geld omgaat in het judo. Een mooie prestatie en ook de "nieuwelingen" zoals Birgit Ente en Kitty Bravik hebben het goed gedaan. Het tweede staatje geeft onze stand in de som van de WK’s. En daar staan we op een zevende plek. En voor de toekomst, denk ik dat we daar nog wel wat plaatsen kunnen opschuiven, te meer omdat Cuba en Engeland slecht hebben gepresteerd op dit WK. De Cubanen waren zelfs niet in alle gewichten vertegenwoordigd. De Engelsen hadden alleen Karina Bryant als stabiele factor, maar ja die komt iedere keer Wen Tong tegen. Een vijfde plek is haalbaar, want met Wen Tong in de gelederen is China vrijwel zeker van minstens 1 gouden medaille.

S5032246  Meimei en Wen Tong in de Beijing metro

Wij hebben in ieder geval genoten van de live-beelden vanaf ons mooie plekkie….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s