Nevenprogramma (bijdrage door Huá)

Het verschil tussen de OS en dit WK is het nevenprogramma. Tijdens de OS was alles gericht op de wedstrijden. Je kwam in de hal en naast wat etenstentjes waren er geen presentaties of iets dergelijks. Nu was Beijing als nevenprogramma spannend genoeg van zichzelf. In Rotterdam is dat iets anders. In Beijing was er geen ontkomen aan. Alles was en rook olympisch. Hier in Rotterdam merk je behalve als in de buurt van de Ahoy bent weinig van de WK.

PICT1572  PICT1574

Binnen in de Ahoy is dat anders. Ik had al geschreven dat er een Total Judo Experience is, waar kledingstands van de grote judomerken hun merchandise en pakken verkopen en dat er een aantal stands zijn van de JBN, Right to play, NVJJL etc. Daarnaast is er door de NVJJL (vereniging van judo en jui-jitsu leraren) een masterclass georganiseerd met Mark Huizinga. En daar heb ik aan meegedaan.

PICT2236  PICT2239

Mark heeft met ons in ruim een uur twee technieken doorgenomen. Hier demonstreert hij de grondtechniek, die zoals hij al zei op dit moment veel in wedstrijden wordt gebruikt. We hadden hem inderdaad al succesvol door Dirk van Tichelt zien gebruiken. Staande heeft Mark de kata guruma vanuit drie posities behandeld. Ook die zijn herkenbaar. Ik heb het gisterenavond maar even uitgeschreven om het zelf nog eens door te nemen en uiteindelijk in de les te gebruiken. Mark bedankt!  Voor degene die niet weet hoe de kata guruma gaat. Kijk dan even op de onderstaande link voor uitleg van Mark zelf.

 http://player.nos.nl/nos/media/flash/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm:5-555848

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s