Heksenketel (bijdrage door Huá)

Het was een fantastische judodag vandaag. De dag begon wat triest door de uitschakeling van Marvin de la Croese. Er lag natuurlijk redelijk wat druk op zijn schouders. Maar we zullen nog wel van hem horen. Hij is pas 20 jaar dus kan nog heel lang mee in zijn gewicht. En ook onze eigen favoriet Fiderd Vis redde het niet. Hij zal nog wat gewicht moeten maken. Want gisteren zei hij dat hij rond de 83kg woog en dan ben je natuurlijk al in het nadeel bij de jongens die op het randje van de 90kg balanceren.

PICT2291  PICT2311

Op de tribune lijkt het allemaal zo eenvoudig. Er zitten ook veel stuurlui aan wal. Niet alleen voor de judoka’s maar ook voor de scheidsrechters. Ook Edith wist het niet bol te werken en ene te wat roekeloze aanval werd overgenomen. Helaas…… maar toen moest Marhinde nog komen. Een verrassing was toch wel de uitschakeling van de Japanner Ono. Dat betekent dat de Japanse eer bij de mannen morgen gered moet worden. Want naast een zilveren medaille hebben ze bij de mannen verder niets gehaald en dat is toch hun eer te na. Na komt morgen Muneta (+100kg) in actie en die is meestal wel goed voor een medaille. We zullen zien.

Nou zijn die judowedstrijden wel erg slopend. In vijf minuten tijd zijn al je armspieren verzuurd. Zit je op een maximale hartslag en heb je een zware ademhaling en dan nog moet je geconcentreerd blijven om niet op je rug gegooid te worden.

Gelukkig konden we na de voorrondes in de pauze weer even tot rust komen. Meimei heeft zich weer volledig op haar fotoshoots gestort en met succes. Want we staan nog op de foto met Tomoko Fukumi. Ja… die waarvan we de zus hadden ontmoet.  En natuurlijk onze judoBelg… Elco. En passant is ze ook nog op de foto geweest met Ruben Houkes, Dirk van Tichelt en Dogan Tekin. Het is hard werken op zo’n dag. Maar het geeft wel aan hoe benaderbaar de judoka’s zijn. De sport is gelukkig nog niet verziekt door al het geld.  Ons boek "Los" van Dennis van der Geest is door de auteur gesigneerd. Toen het aangeboden werd door Meimei zei Dennis: "Hé eindelijk eens een leuk ding om te signeren", waarvan akte.

PICT2259  PICT2336

Na de pauze brak de heksenketel pas echt los toen we Marhinde moesten aanmoedigen. Spannende wedstrijden waarbij het publiek toch wel probeerde de tegenstander en de scheidsrechter te imponeren. Uiteindelijk hoorden we dan toch het Wilhelmus, dat enthousiast is meegezongen. Marhinde moest hard werken, maar kreeg loon naar werken.

PICT2360

Hier in haar partij tegen de Spaanse San Miguel.

Een fantastische judodag, morgen kijken we uit naar de match België-Nederland. Vreemd welnee, want dat is dan de finale tot 100kg.

Advertenties

Een gedachte over “Heksenketel (bijdrage door Huá)

  1. Ook hier voor de tv was de spanning rondom de wedstrijden van Marhinde om te snijden…. Geweldig dat we als Nederland toch een Europees Kampioen erbij hebben…. Kijken hoe morgen gaat worden… Is ook weer op tv te volgen… Jullie veel plezier daar op de tribunes…. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s