Les dojo’s du monde (bijdrage van Huá)

In het judoblad L’esprit du judo wordt regelmatig het judo in wat minder bekende landen belicht. Vanmorgen hadden Meimei en ik zo’n moment in de metro op weg naar Ahoy. We kwamen namelijk een rijksgenoot tegen, wiens naam we vorig jaar ook in Beijing al hadden gespot. Judo van Aruba. In de klasse -90kg doet Fiderd Vis mee voor Aruba. In tegenstelling tot zijn Nederlandse collega’s moet hij erg veel zelf regelen. Om te verbeteren heeft hij het laatste jaar zo’n acht maanden in Brazilië getraind. Deze week traint hij in Rotterdam. Een sympatieke judoka, onlangs afgestudeerd en wil nu kijken hoe hij zich voor het judo op Aruba kan inzetten. Natuurlijk moest Meimei even met hem op de foto.

PICT1975

Wij wensen Fiderd veel succes, we zullen hem toejuichen.

Ondanks de dappere pogingen van de Muilwijkjes, waren de "Ollanders" toch weer niet op het spektakel ingesteld. Weinig oranje. Maar dan de Vlamingen die voor Dirk van Tichelt kwamen. Overweldigend groen en veel spektakel en lawaai.

PICT1977  PICT1978

Dirk heeft ons vandaag vermaakt met fantastisch judo. Vooral zijn grondwerk (newaza) was onnavolgbaar voor zijn tegenstanders. Helaas was de Noord Koreaan Kim te sterk en moest Dirk zich via de herkansing terugvechten tot de derde plek. Het lijkt erop dat het Belgische judo weer op de weg naar de top is.

Het was me gisteren al op gevallen, maar er zitten bij de kwart en halve finales charmante en goed gekleedde coaches langs de kant. De heren en dames moeten namelijk decent gekleed, dus in colbert en voor de dames iets soortgelijks. De campingsmoking waar ze vroeger vaak in zaten is verboden. Toch levert dat soms wat geforceerde beelden op zoals bij de Cubaanse coach, die nogal "zwaarwichtig" is. De Braziliaanse vrouwencoach komt heel wat charmanter over.

PICT2193  PICT2229

En dit colbert verhaal is niet de enige wijziging. Ook de prijsuitreiking is aangepast. De judoka’s moeten allemaal in witte judogi op het podium. Het ziet er wel fraaier en indrukwekkender uit.

Eens kijken wat we morgen weer voor mooie dingen ontdekken.

Advertenties

Een gedachte over “Les dojo’s du monde (bijdrage van Huá)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s