Japanners en pinda’s (bijdrage van Huá)

Meimei vindt ze schattig. Al dat geknik en die grappige lachjes. Ook vandaag hebben wij ons goed vermaakt met de Japanners. Al blijft het wel "lost in translation". Maar goed ….. je moet je tijdens zo’n WK blijven verbazen. En dat deden wij vanmorgen al en ook vanavond, maar daarover later. Ik viel in mijn oranje outfit zo op dat ik direct gespot werd door een bondsbestuurslid, maar misschien dat de rest van Nederland zich ook nog wat optuigt. De Japanners waren al wat in vorm zoals je op de foto’s ziet.

PICT1575   PICT1577

De dame rechts, niet Meimei maar de Japanse had een t-shirt met "I 293 Tomoko always win". Het bleek de zus te zijn van Tomoko Fukumi. Her little sister deed mee. Meimei en ik moesten wel even glimlachen gezien de afmetingen. De 293 is overigens het deelnemersnummer.

P1010082

Gelukkig doen de Muilwijkjes morgen hun Leeuwenshirt weer aan speciaal voor Deborah. Ook ik ga weer in het oranje. Als de rest van de "Ollanders" ook ontdooit moet het toch lukken met die medaille.

Helaas waren de Belgen vandaag ook wat onfortuinlijk Bomboir (-60kg) en Flamand (-66kg) kwamen net één winstpartij tekort voor een herkansing. Samen met de Belgen voor ons hebben we van hun judo genoten. Ja …. die Belgische humor mag er ook zijn. Bomboir moest tegen Castillo (MEX), waarvoor hij dubbel moest oppassen volgens de Belgen. Mmm, mmmm voor de Mexicaanse griep.

Nevenprogramma. De JBN als organisatie heeft ook een nevenprogramma de Total Judo Experience. Met clinics, een stand van de NVJJL (leraren), scheidsrechters en urban judo. En… een fantastische wall of fame, met de Nederlandse OS en WK kampioenen. Ook voor de kids is er het nodige te doen. Ik heb er een paar foto’s van geschoten, toen het er nog rustig was. Op de rechterfoto deelnemers uit Kirgizië. Goed voor je topografische kennis zo’n WK.

PICT1580   PICT1584

Nou is zo’n hall of fame leuk, maar een loslopende "wall of fame" blijft veel spannender. Meimei had helaas zijn boek (Los) vergeten, maar een fotoshoot met Dennis is ook mooi. En dat blijft natuurlijk mooier dan een fotootje op de wand.

PICT1942  PICT1582

Het nevenprogramma is een mooie plek om tussendoor je "judovrienden" weer te eens te zien en te spreken. En ook dat hebben we vandaag nog gedaan.

Avondprogramma. Ons avondprogramma bestaat uit retour naar het hotel (met de metro) en dan eten. Vandaag waren we in een restaurant waar ook Japanners binnenkwamen. Nou was het niet een hypermodern restaurant, maar restaurant de Pijp (Gaffelstraat 90). Ik was er al eens eerder geweest.

g-7 de pijp (8)   g-7 de pijp (6)

Het is een door studentensociëteiten opgezet restaurant (1947 volgens de deur). Het plafond ziet er niet uit en de versiering is studentikoos. Pinda’s op tafel en die moeten gepeld op de grond. De Japanners kwamen al binnen met een blik van…..?????. Het menu op schoolborden niet te begrijpen voor die mensen. ZE keken rond en zagen dat alle pinda’s gepeld op de grond lagen. Toen ze de truc doorhadden, ging het eerste pellen met veel gegiechel, hoofdgeknik en ongeloof. Zomaar op de grond!? Een succes want ze vroegen om een tweede bak. Meimei en ik hebben ze gevraagd of ze voor het judo kwamen en dat was ook zo. En hoe kwamen ze zo in de Pijp. Een tip van het hotel, een goed tip!

Zo de kop is eraf….. het was een mooie dag!

Advertenties

2 gedachtes over “Japanners en pinda’s (bijdrage van Huá)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s