Kwartier maken (bijdrage van Huá)

Meimei en ikzelf zijn vandaag vooruitgegaan om kwartier te maken in Rotterdam. Het is toch even een organisatie nietwaar! Hotel, restaurants en vervoer. Alleen al de OV-chipkaart, want ik wilde met het openbaar vervoer naar de Ahoy toe. Bijkomend voordeel bijna geen parkeerkosten. Maar dan moet ik wel de auto 5 dagen laten staan. Dat kan…… Dus hop met de tram naar het centraal station om daar ov-chipkaarten te halen. (In de tram kun je nog een los kaartje kopen). Maar wat een toezicht…. op iedere tram een conducteur. In de stad hebben we ook wat Franse judo supporters gespot.

Belangrijker voor ons is dat zowel Elco van der Geest als Henk Grol op de loting lijst staan. Het goede nieuws is dat ze elkaar pas in de finale tegenkomen. Het wordt morgen wel een drukke dag want de -60, de -66 kg mannen en de -48 vrouwen staan op het programma. In totaal 104 deelnemers (46, 46 en 32).

image 

Dit zijn de OS winnaars waarbij van deze Alina Dumitru (goud) en Pareto (brons) nog in de -48 kg meedoen. Ze komen elkaar al in de voorrondes tegen. De Cubaanse Bermoy (zilver) zit een gewicht hoger. En de laatste Tani ontbreekt i.v.m. een zwangerschap. Grote kans dus op een andere podiumbezetting. We zijn benieuwd.

Bij de heren komen we onder de 60 kg alle drie de finalisten tegen in hetzelfde rijtje (Choi, Paischer, Houkes, (Pak staat in de andere rij)). Ze komen bij winst elkaar in de voorrondes tegen. Dus ook hier een wisselend podium. Ikzelf zet in op Choi, die op de OS veel indruk maakte en Ruben er met een drop seoi nage bijna afgooide.

Bij de -66kg zien voor Nederland een nieuwkomer namelijk Mesaoudi. Hij zal het zwaar krijgen omdat de nummers 1 en 2 van de OS (Uchishiba en Darbelet) bij hem in het rijtje staan.

We gaan het zien morgen.

Advertenties

Een gedachte over “Kwartier maken (bijdrage van Huá)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s