Anybody can cook (bijdrage door Huá)

Het weekend is natuurlijk heel geschikt om eens lekker de tijd te nemen voor het eten. Zowel voor het klaarmaken als ook het verorberen ervan. Dus dat hebben we gedaan. Onze collectie jam (naast de aardbeien van vorige week) is deze week verder uitgebreid met bosbessen en zaterdag met pruimen. Zat er bij de aardbeien vanille in. Bij de bosbessen heeft Li er een scheutje crème de cassis door gedaan (we hadden geen wodka) en bij de pruimen zit een witte port. En dat moet natuurlijk geproefd worden. Dat doe je niet op een boterham, maar op zelfgebakken scones met de jam en slagroom. (In Nederland is moeilijk aan clotted cream te komen, wat er eigenlijk bij hoort). Slagroom will do…

scones

Lekker hoeft niet duur te zijn….

Na gisteren weer eens mosselen met curry ananas te hebben gegeten, stond vandaag een andere favoriet van mij op de kaart, gevulde reuzenschelpen. Als gevolg van de vervlakking wordt het wel steeds moeilijker om dit gerecht klaar te maken. Je hebt er reuzenschelpen (van pasta wel te verstaan) voor nodig. Helaas niet meer verkrijgbaar bij AH (ook cannelloni’s niet trouwens). Gelukkig heb ik de reuzenschelpen in Enschede gevonden bij Olijf en zo (www.olijfenzo.nl). Ze hebben hier ook heerlijke kalamata olijven voor bij de lunch (brood, kaas, tomaat, olijven). Maar goed de ingrediënten. Ik heb ze even op de foto gezet.

gevulde schelppasta (2)   gevulde schelppasta (4)

Reuzenschelpen, spinazie, ricotta, tomatensaus, parmezaanse kaas. Dat is alles. De pasta schelpen koken, de spinazie wokken, de oven voorverwarmen (200C). Omdat ik het vandaag wat pittiger wilde maken heb ik eerst de "wok"-olie voorbereid. Geen duur flesje ofzo, neen, gewoon olijfolie, knoflook en twee Spaanse pepers, langzaam uitbakken. En dat geeft een heerlijke bite. De pepers eruit, knoflook heb ik er in gelaten. Na het wokken in een vergiet het vocht uit de spinazie drukken. De spinazie fijn snijden en mengen met de ricotta (met wat peper/zout op eigen smaak bregen). Vervolgens de schelpen vullen en in een ingeoliede ovenschaal leggen. Tomatensaus erover, parmezaanse kaas erover en hop de oven in. Na 10 minuten komt het er zo uit….. flesje witte wijn erbij (in dit geval van onze vakantie op Ile d’Oleron) en genieten.

  gevulde schelppasta

Ach ja …. na het kijken van de film Ratatouille is het duidelijk…. anybody can cook!

Advertenties

Een gedachte over “Anybody can cook (bijdrage door Huá)

  1. Wow, ook dit ziet er weer geweldig uit…. En als je deze inspiratie weer hebt gekregen na het kijken van Ratatouille, moet ik snel deze film maar weer eens gaan kijken….. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s