Reservebelg?

Toen we elkaar pas kenden werd Huá ook wel eens gekscherend ‘de Reservebelg’ genoemd. Hij was als Brabander namelijk geplaatst in Twente en hij was terechtgekomen in een echt Twentse omgeving. Inmiddels is de zachte G iets minder opvallend geworden, of misschien ben ik er iets meer aan gewend geraakt en kan Huà de gemiddelde Twentenaar goed verstaan en is het grapje al lang versleten en vergeten.

9789058977946[1]

Maar af en toe horen we verhalen van (sub)topsporters die niet in aanmerking komen om voor Nederlands uit te komen op EK`s of WK`s om maar te zwijgen van  Olympische Spelen. Enkele van die sporters hebben ervoor gekozen om een andere nationaliteit aan te nemen om via die omweg zich toch op wereldniveau te kunnen meten met anderen.  

We kennen natuurlijk Bart Veldkamp, de onvergetelijke schaatser, die nu zijn handen vol heeft aan de Kluners uit Kenia.

Maar, Elco van der Geest is ook bezig met een naturalisatieprogramma en hoopt op die manier mee te kunnen doen met De WK in Rotterdam. Misschien is dat zelfs niet nodig: Onze Koning van de Ippon, Henk Grol die in dezelfde gewichtsklasse geselecteerd is, is geblesseerd. Het is nog maar de vraag of hij op tijd weer fit is, als dat niet het geval is, moet de Judobond iemand anders aanwijzen en dat zou best eens Elco kunnen zijn. We wachten rustig af.

Elco van der Geest (BEL) / Dutch Team Championships NJL Nijmegen (2009)S5033149

In tussen ben ik blij dat we alles al geregeld hebben, passepartouts, overnachtingen, restaurants en dergelijke, want op de op de site van de judobond heeft de OAD nu ook een link voor mensen die nog onderdak zoeken: kijk maar. Nog maar 13 dagen……

Advertenties

3 gedachtes over “Reservebelg?

  1. Maar hoe dan ook, Rene is een reserve-twent nu… :-)Nee, Twents kan hij goed verstaan en ook de zachte G is redelijk verdwenen, maar helemaal een Twent wordt hij nooit… :-)Misschien na z\’n 50ste verjaardag… 🙂 Laten we eens kijken wat we hem aan kunnen doen… 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s