In vorm komen

We zijn ons al druk aan het voorbereiden voor de WK Judo in Rotterdam dat gehouden zal worden van 26 t/m 30 augustus 2009. De plaatsen zijn al gereserveerd en het hotel is al besproken. Helaas kan ik er niet alle dagen bij zijn, omdat mijn vakantie er dan al op zitBedroefd

Nu zijn we bezig met meeleven met de diverse toppers, natuurlijk volgen we de prestaties van de Nederlandse judoka`s op de voet, maar de concurrentie houden we ook nauwlettend in de gaten. Ter voorbereiding op de kampioenschappen zijn er nog diverse wedstrijden waarbij het mogelijk is om je te plaatsen, of om geblesseerd te raken.

Tijdens de Grand Slam in Rio de Janeiro ging het voor Elco van der Geest heel voorspoedig. Goud in de klasse -100 kg. Carola Uilenhoed (+78 kg), en Annicka van Emden ((-63 kg) werden tweede en Edith Bosch (- 70 kg) haalde een mooie derde plek. Helaas verliep dit Grand Slam niet zo heel erg goed voor Bryan van Dijk, hij heeft opnieuw zijn schouder geblesseerd en hij zal er dus niet bij zijn in Rotterdam.

Henri Schoeman moet ook verstek laten gaan. Hij blesseerde zijn knie weer. Gelukkig wil hij nog wel weer proberen om zich hoog niveau te profileren.

Wat de concurrentie betreft: Olympisch Kampioen Elnu Mammadli uit Azerbaijan (die door ons natuurlijk aangemoedigd zijn worden, dankzij het bordje dat we van zijn fans kregen in Beijing) is helaas geblesseerd en komt niet naar Rotterdam.

Elnur Mammadli of Azerbaijan celebrates winning the gold medal in the Men's 73 kg Judo at the University of Science and Technology Beijing Gymnasium on Day 3 of the Beijing 2008 Olympic Games on August 11, 2008 in Beijing, China.Elnur Mammadli of Azerbaijan celebrates his gold medal in the judo event at the University of Science and Technology Beijing Gymnasium on Day 3 of the Beijing 2008 Olympic Games on August 11, 2008 in Beijing, China.Elnur Mammadli of Azerbaijan celebrates after defeating Wang Kichun of South Korea to win the gold medal in the judo event at the University of Science and Technology Beijing Gymnasium on Day 3 of the Beijing 2008 Olympic Games on August 11, 2008 in Beijing, China.

Om een heel andere reden komt Ryoko Tani niet, zij  is zwanger van haar tweede kindje. Wel hoopt ze tijdens de Olympische Spelen in Londen er weer bij te zijn. Dat hopen wij ook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s