Trainingstage Koksijde 2009 (bijdrage van Huá)

Op 1 mei zijn vier judoka’s van Budo Schuttersveld (samen met 21 andere Top Judo Twenthe judoka’s) afgereisd naar de Belgische kust, naar Koksijde. Niet om te genieten van een strandvakantie, maar om daar een trainingstage van 3 dagen af te werken.

clip_image001

vlnr. Yvan, Meimei, Quinten, Danny

Voorwaar geen geringe opgave want het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag aankomst om 17.30 uur, inchecken, eten en dan van 20.15 – 22.15 uur randori training. Op zaterdag zijn er drie trainingen. ’s Morgens van 10.00-12.00 uur een randori training, ’s middags een technische training van 15.45-17.00 uur en direct aansluitend weer een randori training tot 19.00 uur. Op zondagochtend wordt de stage afgesloten met een randori training van 10.00 tot 12.00 uur.

De judoka’s slapen in de J-club, een soort vakantie-internaat. Hieronder een paar foto’s van de aankomst.

clip_image002 clip_image003

In dit "geen sterren" verblijf wordt geslapen, gekeet en gegeten. Maar het is er natuurlijk berengezellig met al die andere judoka’s. Vorig jaar heb ik ook in dit onderkomen mogen slapen. Gelukkig waren ze toen wat rustiger dan dit jaar.

In totaal waren er dit jaar zo’n 240 judoka’s. Getraind wordt er een sporthal waar een mat van wel 30 bij 30 meter ligt. Dat ziet er fantastisch uit, als alle judoka’s met de warming up (uchi komi) bezig zijn.

clip_image004clip_image005

Links de gezamenlijke warming up en rechts is onze Linda weer eens vanouds aan het afbeulen. Het vervolg van deze inzet leverde een spetterende worp op van de tegenstander (ruim 78+). Niet alleen Linda, maar ook door onze Schuttersveld judoka’s werd pittig getraind. Het valt niet mee en er zijn wat kleine kwetsuren, zoals zere ribben, tand door de lip, misselijkheid van de inspanning. Dus doseren is de boodschap. Vandaar dat er ook wel eens een onderling partijtje wordt ingelast. Zo zien we hier Quinten en Meimei bezig en Yvan met Leon (ook van TJT). Ikzelf heb meegedaan met de techniektraining op zaterdag.

clip_image006 clip_image007 clip_image008

Gelukkig is er op zaterdagmiddag even ruimte om te verpozen. Dat wordt door de overgrote meerderheid van de judoka’s bij de plaatselijke Aldi gedaan. Het blijft natuurlijk behelpen met die standaard maaltijden en bij opgroeiende jeugd (die tijdens de trainingen dan ook nog eens het nodige verbranden) kan er altijd nog wat bij in. De wat ouderen, die vaker in Koksijde zijn geweest gaan gezellig naar het strand om nog wat ambiance te pakken.

clip_image009

Op zaterdagavond is er dan nog een oergezellige feestavond in de kantine van de sporthal. Om ’s zondag dan de afsluitende training te doen. Voor het verhogen van de moraal moet dan aan het eind van de training die 900m2 mat worden opgeruimd. Een klusje waar profvoetballers moe van worden, maar voor onze judobikkels een soort van cooling down is. Ze kunnen er zelfs om lachen.

koksijde 030509 (4)  koksijde 030509 (6)

Als de klus geklaard is, wordt er met een kopje koffie op het terras nog wat nagepraat, alvorens weer naar af te reizen naar het mooie Twente.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s