Van Frietkot tot zeevrucht (bijdrage van Huá)

Een land van tegenstellingen, zo kun je België toch vaak typeren. Ze spreken er drie talen en vaak niet met elkaar zo bleek ook vanavond maar daarover later. Vanmorgen hebben we eerst maar eens uitgeslapen, voor zover dat kan, want de mobiele telefoon ging weer eens genadeloos af. Het was verder ook een spannende dag, want Meimei kwam vandaag na met de trein. Dat verliep zo goed dat we nog "moesten aanmaken" om op tijd te zijn in Oostende. Even wat sfeer beelden van ons kind.

koksijde 010509 (12)  koksijde 010509 (13)

koksijde 010509 (14)

Voor dat het zover was hebben Li en ik Koksijde wat verkend. Nu ben ik vroeger (we gingen niet zo vaak op vakantie) wel eens bij familie op vakantie geweest in Nieuwpoort-Bad. Dat ligt tegen Koksijde aan en ook ik heb vroeger, samen met mijn nichtjes, de boulevard onveilig gemaakt met deze race-karretjes.

koksijde 010509 (6)  koksijde 010509 (7)

Jullie begrijpen dat met dit trapmechaniek er toen weinig dikke kinderen waren, helaas is er tegenwoordig ook een gemechaniseerde versie. Ja daar word je als kind niet moe, maar wel dik van. Voor mij is dit beeld, hét beeld van Belgische kust.

België heeft nog veel meer mooie dingen, waaronder eten en drinken. Zelfs koffie drinken met iets erbij is een belevenis. We kwamen in een prachtig gestyleerde kofferie/pattisserie terecht. Rood en zwart, achterin een grote lcd televisie met National Geographic Channel als afleiding. Het kan erger. De koffie en wat erbij een beleving.

koksijde 010509 (8) koksijde 010509 (10)

Zo mooi dat Li het wel even recht moest leggen.

Daarna zijn we met Meimei nog even naar het strand geweest. Want ja…. het is de kust nietwaar.

koksijde 010509 (15)  koksijde 010509 (5)

Het waaide wel iets zoals jullie zien, maar het blijft een mooie kustlijn. Na dit strandintermezzo hebben we Meimei afgezet bij de het onderkomen waar ze slaapt voor het trainingskamp. Wij zijn daarna naar een restaurant gereden wat wij onderweg hadden gezien, Maison de la mer (een visrestaurant). Een goede keuze, want we hadden het laatste niet gereserveerde tafeltje. Het zat bomvol …. met Belgen. Achterons zat een Belgische familie, die Frans sprak en daarnaast Nederlandstalige Vlamingen. Wat bleek het Frans sprekende paar was 52 jaar getrouwd. Hij een vlaming uit Koksijde, zij Franstalig die geen woord Nederlands sprak. De dochter tweetalig. En dan hebben wij het over integratie. Zo’n visrestaurant gaf mij weer de kans om (in Nederland bijna niet te vinden) Plateau Fruits de Mer te bestellen (kreeft, langoustines, garnalen, wulken en oesters). Het geheel voorzien van een heel arsenaal tangen, vorkjes en prikkers. Heerlijk.

koksijde 010509 (2)  koksijde 010509 (3)

Wij hadden het plekje onder het bord. Lekker knus! Heeeeeerlijk gegeten.

Advertenties

Een gedachte over “Van Frietkot tot zeevrucht (bijdrage van Huá)

  1. Geniet ervan…… Maar zoals de foto\’s al wel aangeven is dat geen probleem…. :-)En trouwens Rene.. Was jij niet diegene die tegen mij altijd zei dat ik de laptop niet mee moest nemen op vakantie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s