Lente in Twente (bijdrage van Huá)

Dit bekende nummer van Toontje Lager bezingt het mooie Twente. Want dat was het vandaag met een heerlijk zonnetje zeker. In de afronding naar de marathon rest mij nu nog wat rustige duurloopjes van ongeveer een uur, waarbij genieten van de wijdse uitzichten nu voorop staat. Het leuke van de marathon in april is dat je in de voorbereiding door de verschillende seizoenen heen gaat. Het mooiste is dat te zien op de volgende foto’s (drie maanden zitten er tussen)

nieuwjaarsloop 2009 (5)    aamsveen (3)

Ondanks dat er op de winterfoto een kudde rendieren staat, was het in die periode tijdens het lopen aanzienlijk rustiger op de weg en fietspaden. Vandaag werd ik alweer bijna van de sokken gereden door fietsende opa’s en oma’s. Het moest er een keer van komen, een soort revanche, want laatst heb ik achter een fietsende opa en oma "derny" gestayerd en dat vonden ze niet leuk. Maar ja, als je maar 13/14k per uur fietst. Vandaag was het mooi weer, dus er waren weer hordes fietsende families, etc. op de weg. Het schijnt zo te horen in Twente.

Naast fietsende Twentenaren kom je ook andere zaken tegen in het Aamsveengebied.

grenssteen (2)

Zoals deze grenssteen. Maar ook leuke natuurlijke "bankjes". Deze elfenbankjes zijn deze winter geschoten. Ja, zelfs tijdens het rennen moet je op de details letten. Vandaag was dat een buizerd die overscheerde en aangevallen werd door twee kievitten, die hun nest wilden beschermen. Het mooie zit in de details.

elfenbankjes (3)   elfenbankjes

Tot slot nog een mooi shot vanaf mijn 4 kilometer punt.

aamsveen (6)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s