Knooppunten tellen (bijdrage van Huá)

38-40-42-41 etc. neen het is geen kluiscombinatie en het zijn ook geen kledingmaten. Het zijn knooppunten. Sinds enkele jaren bestaat er in Twente een fietsnetwerk, waarbij je van knooppunt tot knooppunt fietst. Een prachtig initiatief voor de Twentenaar, de tourist en de lange afstandloper. Geheid mooie en pitoreske routes door het fraaie Twentse coulissenlandschap, houtwallen, loofbossen en heidevelden. Nou vandaag heb ik mijzelf verwend op loofbossen en heidevelden. Aangezien Meimei weer eens moest trainen, in Enschede, ben ik vanaf de dojo vertrokken voor een loop van ongeveer 30k en uiteindelijk 2:38 minuten.

image  image

Dus de kaart erbij vanmorgen en een route uitgezet via het Rutbeek, het Witte Veen en het Buurserzand, weer terug naar Enschede. Het geknoei met de kaart had ik mij kunnen besparen want op de website van fietsroutenetwerk overijssel kun je met eenvoudig klikken zelf een route digitaal uitzetten (incl. de afstand). Een weetje voor de volgende keer.

Nou het lopen ging in het begin wat stroef. Ik had van te voren teveel vocht en eten getankt, dus zoals de Engelsen zeggen "stuffed". Na een goede driekwartier was dat er wel weer uitgelopen en ging het hurry-up. Om de schoonheid van de route te laten zien ben ik hier en daar gestopt om een fotootje te schieten.

buurserzand 250109 (11)   buurserzand 250109 (3)

Knooppunt 41 net onder het Rutbeek. En…. en route naar nummer 80 over de Hegeveldweg, die net als andere plekken in de schaduw nog glad was. Neen…… dit is niet de camera met de loper op de grond!

Via bos en heide kwam ik dus in het Witte Veen (ook een natuurgebied), waar honden aangelijnd moeten worden, maar ja… de baasjes kunnen niet altijd lezen. Daar kunnen die honden ook niets aan doen. Daarom even gestopt om het monster te laten passeren onder het mom van even een plaatje schieten.

buurserzand 250109 (2)   buurserzand 250109 (8)

Het Witte Veen zowel links als rechts van mij net voorbij knooppunt 81 (op zo’n 16 kilometer van de start). Uiteindelijk zo’n 4 kilometer verder kom je dan in het Buurserzand terecht. Daar is het dan ook wat drukker met "dagjesmensen", die niet in de gaten hebben hoe hard je gaat. Het zal de leeftijd wel zijn! Dus ook hier maar even gestopt om het mooiste shot van vandaag te maken. Idyllisch!

buurserzand 250109 (7)

Mooi hè, dat is dus genieten tijdens het lopen. Maar aan alles komt een eind met rasse spoed terug naar Enschede (zo’n 9k) om Meimei op te pikken bij de dojo. Ook zij, moe gestreden van de randori’s, had haar beweging weer gehad. Li heeft vandaag een studiedag… woensdag tentamen over taalgebruik en taalbeleid. Dus dan komen die buitendedeurse activteiten van Meimei en mij goed uit.

En vanmiddag even uitrusten en dan een heerlijke garnalen chermoula maken voor vanavond. Wat dat is een chermoula? Het is een specerijenmengsel uit de Marokkaanse keuken. Waarin knoflook, komijn, paprikapoeder, chilipeper, saffraan en korianderblad de smaak maken. Heerlijk………… met garnalen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s