Eggnog & liquor (bijdrage van Huá)

De kortere sombere dagen voor de Kerst maken mij altijd wat moe. Je gaat wat later naar bed, maar ja die wekker loopt wel op dezelfde tijd weer af. Dat is het probleem als de ene helft van het gezin vakantie heeft en de andere helft niet. Maar goed…… er is dan wel tijd om lekkere dingen te maken en de boom vol met gekke ballen te hangen. Hoe vinden jullie onze Taz. Ooit gekocht in Warner Brothers. Geweldig niet waar.

PICT1159    PICT1157

Op het culinaire front is het in deze donkere tijd ook altijd feest bij ons. Zo maakt Li al sinds jaar en dag met Kerst haar eigen advocaat. Een geduld werkje. Goed roeren boven de au bain marie opdat het maar niet gaat schiften of klonteren. Dit jaar lijkt het product qua textuur, smaak en kleur van topkwaliteit. Een verraderlijk goedje dat wel, want deze advocaat is door de brandewijn ietsjepietsje sterker dan de chemische winkelvariant. Die variant is trouwens overdreven geel, die van Li is zacht gelig, maar oh zo lekker. Mmmm, we houden het nog even spannend tot het Kerst is.

Dit jaar hebben we nog wat meer onder de kurk, want de cranberry likeur is ook klaar. Op de onderstaande foto staat het resultaat. Een half litertje in de originele brandenwijn fles. Hij smaakt top. We hebben de buren ook even laten proeven. Die cranberries vind ik een fantastisch product. Wat een heerlijke toepassingen leveren ze op. Ik was het wel eens met een commentaar op het recept. Ik heb de helft van de suiker gebruikt. Het residu gaat vanavond de diepvries in en vormt een heerlijke toevoeging voor over het ijs.

PICT1174    PICT1180

Alle hulpmiddelen voor de likeur en …………… de eindprodukten, klaar voor gebruik.

Santé

Advertenties

2 gedachtes over “Eggnog & liquor (bijdrage van Huá)

  1. Ik heb het geluk mogen hebben om de likeur te mogen proberen en ik kan alleen maar zeggen: heerlijk !!!! Dit spul zou eigenlijk in flessen te koop moeten zijn.. :-)Nee, zonder gekheid. We hebben hier met de rest van de familie het drankje geprobeerd (eerst gekoeld natuurlijk) en iedereen was het erover eens… Het was een heerlijk drankje… Well done..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s