Goldene Hochzeit

Huá en ik zijn net terug uit Bebra (Duitsland) waar we een Gouden Huwelijksfeest hebben meegemaakt. Heel bijzonder daaraan was wel dat de zus en zwager van de bruidegom (reeds 65 jaar verheiratet) daar ook nog bij aanwezig waren. Lieve mensen die al meer dan 50 jaar bevriend zijn met de familie van Huá. De dochters hebben vroeger nog met Huá in de zandbak gespeeld en nog steeds worden over en weer belangrijke gebeurtenissen met elkaar gevierd. De dochters waren ook present op mijn verjaardagsfeest.

PICT0675PICT0676

Deze Goldene Hochzeit was weer een typisch Duitse aangelegenheid, veel eten en drinken, Schlagers en verspreidt over twee dagen. Het avondfeest voor familie en vrienden en de dag erna de ontvangst voor de buren en dorpsgenoten en het geheel werd afgesloten met een koffietafel voor de familie en vrienden die ook overnacht hadden. Bij de koffietafel hoorde natuurlijk ook een taartenbuffet. Tante Hanni (de bruid) had zelf een overheerlijke Käsesahnetorte gemaakt.

image

Huá is zo verstandig geweest om ’s morgens lekker een eind (twee uurtjes) te rennen in de bergachtige omgeving van Bebra, dus hij kon al die extra caloriën best gebruiken. Ik ben bang dat ik mijn bewegingspatroon na dit weekend ook weer aardig op moet schroeven….

Onze MeiMei is niet meegegaan, die heeft hier thuis met een paar vriendinnen een Sinterklaas- film- girlie night gehouden. Met toch een Duits tintje eraan in de vorm van een fles zoete (Duitse) huiswijn van AH erbij.

Huá heeft in Duitsland nog mooie foto`s gemaakt en zal binnenkort vast zelf nog iets bloggen over dit gemütliche Wochenende.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s