Bloed, zweet en tranen

Gisteren was het een prachtige judodag. De NK heren senioren stonden op het programma. Natuurlijk hadden wij zo onze voorkeuren, zo stonden er 3 judoka`s van Bijsterbosch op de mat, die onze ‘Support’ hard nodig hadden. In de categorie – 66kg hadden we zelfs 2 deelnemers: Krijn Schetters en Jaimy Bennet. Verder hadden we in de -73 Wijnand Peters (ook Bijsterbosch) en Dex Elmond. Om onze andere voorkeuren ook duidelijk te krijgen: In de -60 hadden we die niet; -81 Dogan Tekin, die in de Open Dutch zo verrassend was en natuurlijk, Guillaume Elmond; -90 MARK HUIZINGA; in de -100 ook geen favoriet en in de +100 had (vooral ik) Benjamin van Leewaarde en Luuk Verbij wel hoog zitten. Vooral omdat ze er ondanks ‘het gewicht’ toch fit en getraind uitzien en dat is voor mij toch wat leuker om naar te kijken dan andere deelnemers die wel het gewicht hebben….

Helaas geen gebroeders van der Geest op de mat, maar voldoende jonge aanwas om het allemaal lekker spannend te houden. Het Topsportcentrum was compleet uitverkocht, er moesten zelfs extra tribunes van de muur worden gehaald!

We waren net op tijd om Krijn zijn eerste wedstrijd te zien verliezen van Sam van `t Westende. In de herkansingsronde kwam hij Jaimy tegen, die ook van Sam had verloren. Krijn won. Uiteindelijk moest hij het in het gevecht om de derde plaats afleggen tegen Aziz Mesaoudi

Bloed

PICT0935 PICT0936

Krijn kreeg tijdens deze ontmoeting met Aziz nog een typische judoblessure, nl. een bloedneus. We hadden er al een paar gezien op deze dag, maar deze bloedneus is door ons vastgelegd. Natuurlijk wordt de judoka verzorgd, maar ook de tatami (mat) moet weer schoongemaakt worden.

Zweet

Natuurlijk zweten de deelnemers aan zo`n toernooi wat af! Maar ook de toeschouwers staat het klamme zweet soms in de handen, kijk maar eens hoe Mark Huizinga er hier "bij hangt", je vraagt je af of dat ooit nog goed komt:

PICT0894

Gelukkig, dit is maar een fragment van de hele actie en de scheidsrechter geeft geen punt, kijk maar naar zijn handgebaar. Pff…

PICT0895

 

Tranen

Tranen van vreugde en tranen van verdriet, ze waren hier allemaal. We zagen teleurgestelde gezichten en blije gezichten. De mensen op het erepodium straalden en de verliezeres peppen zich alweer op voor de volgende wedstrijden.

PICT1000 PICT1012

Maar, we hebben ook afscheid genomen van onze topper Mark Huizinga, op de site van de bond staat een leuk filmpje met een impressie van het afscheid.

EN de prijzen zijn voor:

-60: 1 = Jeroen Mooren, 2 = Leon Borgsteede, 3 = Sjoerd Diemel + Marciano Lantings

-66: 1 = Neal v.d. Kamer, 2 = Jasper de Jong, 3 = Aziz Mesaoudi + Sam van `t Westende

-73: 1 = Dex Elmont, 2 = Maarten van Liempd, 3 = Wijnand Peters (Bijsterbosch) + Lennart Gerrits

PICT0979

-81: 1 = Guillaume Elmond, 2 = Robby van Laarhoven, 3 = Dogan Tekin + Remon Westhof

-90: 1 = Mark Huizinga, 2 = Jeffrey Meeuwsen, 3 = Seye Gorter + Mark Oosterman

-100: 1 = Rogier Smulders, 2 = Danny Meeuwsen, 3 = Thijs Dekker + Alert Holtman

+100: 1 = Luuk Verbij (hoera), 2 = Jeroen de Wit, 3 = Benjamin van Leewaarde + Grim Vuijsters

Mooi, toch?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s