Dicht bij het vuur (bijdrage van Hua)

Op reis maak je toch de moosite dingen mee. Zo ook vandaag op weg naar Polen (Warschau). Na een priority check-in (lekker voorkruipen dus) had ik plaatsgenomen in het vliegtuig. Eerst wilde ik eigenlijk bij de vleugel zitten (meer beenruimte) maar dat was gereserveerd. Een rij naar voren, zat ik naast Diana, komt de steward of wij ieder een rij bij de emergency exit willen zitten. Dan konden wij hem helpen bij het verwijderen van het noodluik in case of emergency. Dat zit lekker zo net voor de start. Ik denk dan altijd maar dat het vliegend personeel ook graag heelhuids aan de andere kant aan wil komen. Al met al ging de reis best wel goed. Het voordeel voor Meimei is dat je met reizen ook dicht bij het parfum gebeuren zit. Wie weet…..
 
 
madame                    bulgari
 
In Warschau aangekomen werden we netjes met zo’n kaartje opgewacht en naar het hotel gebracht. Natuurlijk kregen we een lesje in de Poolse geschiedenis. Wat mij bij bleef was dat er toch redelijk wat bekende Polen zijn, maar er waren er drie met een snor. Rara….. Om in de tijd terug te gaan. Natuurlijk Lech Walesa van solidarinocz (of hoe je het ook schrijft), in 1920 een Poolse generaal die de Russen terugdreef en eind 16e eeuw Jan III Sobieski (ook het hotel waar we ziten). Jan was koning en heeft er voor gezorgd dat de Turkse invasie nog enkele eeuwen op zich liet wachten. Hij zorgde ervoor dat de Turken in Wenen werden weggejaagd. Het grappige is dat wij de restanten daarvan in Wenen hebben gezien enkele weken geleden. Andere bekende Polen en Polinnen. Chopin, Johannes Paulus II, Madam Curie.
 
PICT0419
 
Wat valt je dan weer op in zo’n stad. In Warschau niet zo veel, want in de oorlog is ongeveer 85% van Warschau vernietigd en de Russen hebben de rest verknald. Er is wel veel leven in de stad, het restaurant van vanavond was gezellig ingericht. Foto’s volgen. Er is nog geen rookverbod, de waterstofperoxide is opgenomen in het ziekenfondspakket en vegetarische gerechten komen niet op de kaart voor.
 
Vandaag heette onze gids Yolanthe, zei het dat ze iets voller was en zeker geen eigen lingerie lijn heeft. Ook was aanwezig onze contactpersoon van de Rabobank Polska, Jan. Voglens mij heet de helft van Polen Jan. Jan is Pools, maar opgegroeid in Nederland en spreekt Pools met een Brabants accent. Mooi toch. Ook heb ik vandaag de fitnessruimte uitgecheckt. Dit keer geen stickers. Alleen maakte ik de fout dat de loopband in mijlen was en niet in kilometers. Dan kom je aardig aan het rennen als je hem op snelheid 10 instelt.
 
Het hotel is trouwens vol leven. Er is een bruiloft of zoiets aan de gang. dat gaat nog wel even door denk ik. We hebben vanavond gegeten in een alleraardigst restaurant. Gelukkig had de Poolse kaart een Engels onderschrift anders is het in Polen net zo spannend eten bestellen als in China. Even een paar sfeerfoto’s.
 
 
 
PICT0426                  PICT0430               

Advertenties

2 gedachtes over “Dicht bij het vuur (bijdrage van Hua)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s