Geen probleem?

Huá schrijft vrolijk over Bratislava, geen probleem. Nieuwe woningen worden gebouwd, oude gebouwen worden opgeknapt en de Euro komt eraan! Geen probleem!

Hier in Nederland hebben we onze eerste echte staatsbank, ook geen probleem.

Ik ben De voorstad groeit van Louis Paul Boon (weer) aan het lezen. De groei van de stad wordt hierin gespiegeld aan de groei van de personen in het verhaal. Groei als nieuwe kans, maar ook als perpetuum mobile van de gemiste kans, de verkeerde keus en de foute verwachting. Waarom komt mij dit  alles zo bekend voor? Omdat deze voorstad ook aan het groeien is en je bij de nieuwbouwblokkendoos vrolijke slingers ziet hangen als er een ooievaar voorbij is gekomen, terwijl het stel ernaast alweer aan scheiden denkt? Microcrises, geldzorgen, valse hoop……

Gisteravond waren MeiMei en ik even naar de Bijenkorf en de kredietcrisis bleek ver weg, of in ieder geval geen probleem. De Tommy Hilifigerparfums (met gratis tas of T-shirt) waren al uitverkocht en er hingen meer aanbiedingen met daaroverheen geplakt "UITVERKOCHT".  Dat komt natuurlijk omdat onze oosterburen de Dag van de Duitse Eenheid  lekker in Nederland (Enschede) aan het vieren waren met veel goedkope koopjes, broodjes haring en de patat.

Ik heb zitten denken aan de mutsen die een Nederlandse soepfabrikant een paar jaar geleden introduceerde met "KOUD HÈ" erop geborduurd. Daarna kwam weergoeroe Piet P. met de kreet "OAT MOAN" op deze winterkledij, misschien is het dit jaar een idee voor de banken om mutsen uit te delen met: "GEEN PROBLEEM"?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s