Back home (bijdrage door Huá)

Wij zijn weer thuis! Het is een rare gewaarwording om weer thuis te zijn en natuurlijk kon ik het niet laten de tv aan te zetten voor de OS. Een vreemde ervaring om de vrijwilligers met hun blauw/witte shirts, de beijing 2008 boarding op tv te zien. Het is in de afgelopen twee weken een tweede natuur geworden.

Gisteren zijn Meimei en ik nog even naar het HHH geweest om onze kaart in te wisselen. Er stonden nog redelijk wat yuans op. Die hebben we op het vliegveld gebruikt om nog wat fuwa’s te kopen. Aileen wist ons te vertellen dat de fuwa’s beibei, jingjing, huanhuan, xingxing en nini eigenlijk de Chinese zin vormen Beijing huan xing ni………. Beijing welcomes you. Er wordt dus serieus over dit soort dingen nagedacht. Gelukkig hebben we naast deze fuwa’s ook op 8-8-2008 een speciaal postzegelboek met fuwa-zegels en fuwa-kaarten kunnen kopen.

P1010065 P1010050

We wilden vanavond eigenlijk nog even afsluiten bij Hu’s garden in Enschede, maar dat hebben we maar verschoven naar morgen. We hebben immers er een hele reis opzitten. Vanmorgen om 07.00 uur stond de chauffeur bij ons op de stoep. Omdat we niet wisten van welke terminal we moesten vertrekken, hadden we natuurlijk weer de verkeerde gekozen. Dus hup….. in de shuttlebus. Aangekomen bij terminal 2 worden we voor de tweede keer op explosieven gecontroleerd, zijn we een "hush puppy snuffelhond" voorbijgekomen en moeten we door een scan voordat we ook maar kunnen inchecken. Het is goed dat we bijna 3 uur voorvertrek op de luchthaven zijn. Goed zijn we ingecheckt kunnen we naar de douane met weer een scan. We hebben dan nog een uurtje voor koffie en shoppen voor dat we moeten boarden. Bij het boarden wordt ons kaartje ook twee keer gecontroleerd. Uiteindelijk zitten we dan in het vliegtuig. En met ons nog een paar honderd mensen, waaronder een gezin met een Chinese baby tweeling. Ik dacht dat kinderen op een gegeven moment zichzelf wel in slaap zouden huilen. Zo niet deze baby’s. We hebben er bijna 10 uur plezier van gehad. Overigens is de weg terug met tegenwind, dat schudt wat harder en de vlucht duurt dus een uur langer. Lí, iniet zo’n evenwichtsorgaan-specialist, had het dus heel, heel erg zwaar. De uitdrukking groen en geel zegt genoeg. Niet de basis voor een gezellig etentje, dus dat is uitgesteld naar morgen.

Dat werd dus koken voor mij, want Lí is ziek naar bed gegaan. Geen probleem even "ready steady cook" gespeeld, met wat er nog in huis was. Er was nog tofu, rijst, rode peper en in de diepvries spinazie. Daar heb ik dus een gerecht uit één van de restaurants mee nagemaakt. Hele kleine blokjes gefrituurde tofu. Heerlijk en met een beetje vissaus over de tofu is het nog lekkerder.

Gelukkig voor ons zijn er vandaag ook op andere disciplines (anders dan judo) medailles behaald. Meimei en ik hebben gisteren de vijf foto’s van de medaille-judoka’s nog maar even vastgelegd, voordat wij afscheid namen van het HHH.

P1010056

Jullie hadden het al wel gelezen, maar wij hebben genoten de laatste twee weken. Ik ben blij dat ik toch redelijk wat tijd heb gestoken in het opdoen van een paar woorden Chinees. De mensen kijken dan toch ne even anders naar je.

Zaijian.

Advertenties

Een gedachte over “Back home (bijdrage door Huá)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s