Been there, seen it, done it !!! (bijdrage van Huá)

Als Nederlandse bezoeker van de OS moet je natuurlijk een "verplicht" bezoek brengen aan het HHH. Een fantastisch initiatief van Heineken en de andere partners in business. Het concept is uniek op de spelen, want geen ander land heeft het zo voor elkaar. Er wordt met name onder de andere West-Europese bezoekers in ieder geval flink over gesproken. In de metro spraken we een aantal Duitsers (nota bene uit Iserlohn, geregelde bezoekers in Enschede), die net als 4 jaar geleden er wel even heen wilden. Gisteren liepen wij op naar het HHH met een Belgische familie. Ook Ian Thorpe was er eergisteren, maar die kreeg geen kans om zelf wat te genieten. Die werd plat gefotografeerd en dat ….is dan weer jammer.

P1010050 P1010051

We komen er in gesprekken (voornamelijk met jonge randstedelijken) achter dat de slogan toch veelal is been there, seen it, done it. Dus……. beste lezers ik wil jullie een inkijkje in het HHH niet ontzeggen. Ook hier voordat je binnen bent check, check and double-check. Paspoort verplicht en anders als buitenlander een invitatie. Vervolgens het bekende polsbandje, daarna het detectiepoortje en dan kom in de ontvangsthal met de balie van ATP, de NS en de ambassade. Allemaal mooi ingericht. Ik hoorde gisteren iemand van de balie aan een paar Chinese bezoekers het concept uitleggen. Een stukje Nederland op de spelen met internet, een sportkledingwinkel, Dutch food (friet, broodje kroket, broodje gezond, etc., maar ook een brasserie) en de grote hal waar schermen hangen om naar de wedstrijden te kijken en waar ’s avonds de huldigingen worden gedaan. Er loopt ook een fotograaf rond voor een fotomoment. Je foto wordt gemaakt. Je krijgt een baarcode kaartje en de Ricoh printer print een fraaie foto uit, als aandenken.

S5032898

Je kunt er je krantje meepakken (Telegraaf ingevlogen van dezelfde dag) en er is de "the Daily Dutch" een uitgave van het HHH.

S5032897 S5032579

Ook het HHH kent een bepaalde routine als er een prijswinnaar is. Daarom zijn wij naar de huldiging van Deborah geweest. De warming up begint zo rond half tien. In ons geval na de hockey wedstrijd van de heren. Het begint met een DJ die wat plaatjes draait waarmee de stemming er al wat inkomt. Vervolgens nemen de "de Corona’s" het over. De Corona’s is een band, die ik wel goed vond spelen en die er (het werd inmiddels aardig vol voor het grote scherm) de stemming en het hossen er goed inkregen. En dan……. is het tijd voor nog wat opvulling (het duurde even) met het olympisch vlammetje, alvorens Umberto Tan de vloer overneemt en dat doet hij heel erg goed.

P1010098 P1010094

P1010101 P1010102

En dan waar het allemaal om gaat natuurlijk, de sporter die een medaille heeft gepakt. En dat was Deborah (maar dat hebben jullie allemaal al kunnen lezen). De sporter mag kiezen wie hem of haar huldigt (Prins Willem, Maxima of Balkenende).

P1010107

Na de huldiging neemt een bekende artiest het weer over. Op de avond dat wij er waren was dat Guus Meeuwes. Maar daar hebben we niet meer opgewacht. Je wordt wat ouder nietwaar. Ach het is leuk om eens mee te maken en vooral om Deborah te zien genieten. Voor het overige is het toch een feestje voor de jeugd. Er wordt stevig gedronken, K3 is populair net als kabouter plop en ja …. ook het OSM-gehalte is vrij hoog. Maar mensen en ook Lí schreef het al, het gaat om de sport……

En die beleef je op de tatami! Yoshi….

Advertenties

Een gedachte over “Been there, seen it, done it !!! (bijdrage van Huá)

  1. 您需要二手液晶显示屏、废旧液晶屏么?我们是不折不扣的二手液晶屏、旧液晶屏大批发商,长期大量供应可再利用的旧液晶屏。我公司提供的各种尺寸的二手液晶屏, 不同厚薄如笔记本屏,均已经过我们严格的分类,检验,测试流程。请访问协力液晶屏www.sceondhandlcd.com[caihagejgijjdige]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s