Routine (bijdrage van Huá)

Ik zei het eerder al, het bezoeken van de OS is hard werken. ’s Avonds laat in bed (zeker na een huldiging pas rond 02.00 uur) en dan er vroeg (tussen 7.00 en 8.00 uur) weer uit. De oplossing om niet oververmoeid te raken is dan een routine te ontwikkelen.

Nu hebben wij bij ons thuis al jaren en jaren hezelfde ochtendritueel. Eerst Huá eruit en dan op leeftijd de rest. De leeftijd van onderaf natuurlijk. Zo doen we dat ook in Beijing. De eerste week konden we, als we ’s avonds terugkwamen (van de sight-seeing) nog wel ergens verse broodjes halen voor de volgende ochtend. Nu lukt dat niet meer, omdat we dus te laat thuis zijn en dan nog moeten bloggen etc.

 S5032216

Dus we hebben gisteren de routine omgegooid. Onze stadionprocedure is nu als volgt. We pakken de metro (de nieuwste lijn 10). Werkelijk een mooie metrolijn. Schoon, met arco en beeldschermen met olympische sport.

S5032277

Met één overstap komen we dan zo’n 50 minuten later aan op het station van Wudaokou (zie foto). Zeg maar een reis van zuidoost naar noordwest) Rondom het station zijn wat winkelcentra en wat restaurants. Daar zit ook de noodle-keten waar we al eens gegeten hadden. Maar belangrijker voor het ontbijt zit er ook een Franse bakker, die zijn naam eer aan doet, want ze zijn hier gewoon 7 dagen in de week open! Hier gaan we nu dus ontbijten met Franse patisserie en cappucino.

P1010053

Na heerlijk ontbeten te hebben gaan we op zoek naar een taxi. Het is vanaf hier naar het stadion nog zo’n twee kilometer. Op de campus moeten we eerst door het eerste checkpoint en dan ook nog een stukje lopen, waarna we bij de ingangscontrole uitkomen. Eerst via de elektronische kaartscan (er zit een chip in de toegangskaart), dan door het poortje en tassenscan, dan door de bodyscan en dan langs de kaartjesafscheurder. Jullie begrijpen het…… je moet er op tijd zijn om niks van het judo te missen.

S5032280 S5032285

S5032287 S5032286

Oh ja en je mag géén eten, drinken mee naar binnen nemen.

Op het terrein zijn veel vrijwilligers die je naar de juiste ingang helpen (soms wat te ijverig). Want ook op de foto met een fuwa is wel leuk natuurlijk, voordat je naar binnen gaat. Wat ook moet is bevoorrading (eten en drinken). Dat koop je in stalletjes buiten en binnen. Overal hetzelfde aanbod.

P1010078 P1010081

Als we dan eindelijk op onze plek zitten, dan kan het spel beginnen. We kijken judo, geven uitleg aan niet-judoërs en Aileen gaat, tussen de wedstrijden door, op handtekening- en fotojacht.

P1010061 P1010059

Na afloop lopen we tegenwoordig terug naar het station. Anders doen we de hele week niets anders dan zitten. De terugreis heeft dan nog een extra tussenstop namelijk het HHH. Afhankelijk van de reden. Kijken naar judo omdat we geen finalekaarten hebben óf naar de huldiging omdat we met judo een medaille hebben.

P1010050 P1010109

En dan…. terug naar huis, om het de routine weer te herhalen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s