De eerste plak is binnen! (bijdrage van Huá)

Onze Ruben heeft het goede voorbeeld gegeven door op de eerste dag meteen de medaillescore voor Nederland te openen. Helaas geen goud, maar brons glimt ook mooi. Over onze belevenissen in de judohal enzo (zeg maar de sfeertekening) kunnen jullie meer lezen op de website van de judobond Nederland (www.jbn.nl onder beijing 2008 onderwerp beijing blog).

Vandaag, want het is hier inmiddels zondagmorgen komt alleen Dex Elmont (-66 kg) in actie. Daarom hebben we onze Belgische gast beloofd dat wij ook gaan juichen voor onze Belgische troef Ilse Heylen (-52 kg). Vanavond lezen jullie hoe het gegaan is. Als er een medaille is, doen we dat vanuit het Holland Heineken House (zie foto)

S5032276

Ja…. hoe was dat nou zo’n eerste dag. Eigenlijk best wel hard werken weer want je wilt er toch op tijd zijn, nietwaar en het is niet echt bij de deur. Trouwens het is ook niet beloopbaar vanaf het metrostation.  Gelukkig zijn er taxi’s in overvloed en met 10 minuten waren we op university of science and technology Beijing. Voordat je in Beijing bent geweest verwacht je zoiets als de UT bij ons. Dat is even anders, in ieder geval voor wat de gebouwen betreft.

S5032280 S5032282

We werden goed bewegwijzerd door de in overvloed aanwezige vrijwilligers en kwamen daarna dus bij de checkpoints. Je moet wel op tijd komen want je bent zomaar niet binnen. Het lijkt wel een popconcert, daar mag je ook niks mee naar binnen nemen. Geheel gestript waren we er dan eindelijk door en dus tijd voor fotomomenten

S5032284 S5032292

Dit keer waren het niet de Chinezen die Aileen vroegen, maar was het Aileen die het initiatief nam. De goede kijker ziet natuurlijk dat de judoka geen Chinees is maar een Venezualaan, die er later door Ruben is afgegooid.  Ook zonder bordjes zagen we dat we meteen goed zaten. Het was opvallend hoeveel (judo)oortjes er rond liepen.

S5032285

Checkpoint Alfa.

Binnen was het vanouds koud, waardoor uiteindelijk mijn darmen wat begonnen te borrelen. Dus ook ik moest er aan geloven en op de bekende wc. Ik moet zeggen dat hurkt best lekker…. de rest van de details zal ik jullie besparen.

Dat honger rauwe bonen zoet maakt weet iedereen behalve Bartje. Vlak na de wedstrijden, want we moesten met spoed naar het HHH om de finale op tv te zien, hebben we wat nieuws uitgeprobeerd. Al het andere voor ons herkenbare eten was op in de hal. Een zakje crisp snack noodle. In Nederland kun je die ook krijgen, maar daar moet je water opgieten. Ja dat heb je niet in zo’n hal, dus……. zakje kruiden erdoor schudden en net als chips opeten. Lekker!!!

Al met al zegt onderstaande foto genoeg over de eerste wedstrijddag. (De mannen bij ons aan tafel zijn Akkie en Boy Muilwijk. Met Akkie heb ik de judoleraar A en B cursus gevolgd).

S5032325

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s